Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Дупница ще представят приложението еЗдраве

Снимка: Кирил Фалин

В Дупница ще бъде представено приложението еЗдраве, а инициативата е на Регионална здравна инспекция - Кюстендил и Общината. Такова представяне стана през изминалата седмица в областния град, като екипите приемаха желаещите да научат повече за приложението в туристическия информационен център до пл. "Велбъжд".

Кампанията за представяне на гражданите на дейностите по усвояване на електронното пациентско досие с мобилното им устройство ще стане в шатра, изградена на централния пл. "Свобода", два дни от 10.00 часа до 16.00 часа.

Най-важното, което трябва да знаят желаещите е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено да го инсталират предварително, което се случва напълно безплатно. Освен това те трябва да носят със себе си лична карта. Не се изисква да притежават личен електронен подпис (КЕП), както досега. Досегашните впечатления са, че повечето от по-възрастните хора не могат да се справят сами, а и някои от джипитата не са разучили системата все още. 


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени