Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зафиров внесе 9999 подписа за регистрацията на "БСП - Обединена левица"

Атанас Зафиров
Снимка: БГНЕС

Коалиция "БСП - Обединена левица" внесе в Централната избирателна комисия документи и 9999 подписа за регистрация за участие в парламентарните избори на 27 октомври. 

Изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров заяви, че коалицията ще се яви на вота с амбиции за отличен резултат: 

"Резултат, който ще ни позволи да бъдем социалният гарант в следващия парламент, социалният гарант в законодателството, а защо не - и социалният гарант в бъдещето управление на страната".

Зафиров оттегли от Централната избирателна комисия документите за самостоятелно участие на БСП в изборите, подадени вчера от поддръжниците на Корнелия Нинова, които заедно с нея бяха изключени от партията. Дали всички те ще останат и в парламентарната ѝ група, ще бъде обсъдено днес от групата, стана ясно от думите на Атанас Зафиров пред журналистите:

"Хората, които споменахте, сами се изключиха - и от партията, и от обществено-политическия живот с всички тези свои действия в последните седмици. Това ще бъде конкретно решение. Предстои да реши парламентарната група, предстои заседание, на което ще бъде разгледан и този въпрос". 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени