Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистренско учебната година започна в 41 училища и 23 детски градини

Снимка: Незабравка Кирова

В Силистренско днес учебната година започна в 41 училища, 23 детски градини, 4 центъра за подкрепа за личностно развитие и в един специализиран център. Добрата новина е, че няма закривани и преобразувани институции през годината, съобщават от Регионалното управление на образованието.

В 29 училища за първи път влязоха в класната стая над 700 ученици, със стотина по-малко от миналата година. Осмокласниците са 753 - в 32 паралелки от държавния план-прием. В 12 клас са 665 ученици - в дневна форма на обучение. 

И в Силистра, както и в страната, началото на учебната година бе дадено тази сутрин в 9:00 часа. Тържества, училищни знамена, празнични слова и детска глъч. Песни, танци, рецитации. Традиции, които остават неизменно в сценария. Менче с вода и здравец, училищен звънец и топла усмивка с подканващ поглед от учителка, която е също толкова нетърпелива, както своите ученици, да влезе в класната стая и да започне урокът. 


За началото на тази учебна година няма течащи значителни ремонти, които да изискват преместване на учебния процес. Назначенията на педагогическите специалисти продължават до последния момент. 

Репортаж на Незабравка Кирова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна