Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Травъл блогърите ни призовават да опознаем най-магнетичните кътчета на родината с изложба

Снимка: astom.org

"България – магнетична и красива" – под този наслов българските травъл блогъри представят някои от най-живописните места у нас. Изложбата с уникални кадри, заснети от пътешествениците, ще бъде открита на 24 септември на входа на Морската градина във Варна и ще остане там до 6 октомври.


"Искаме да представим на българските и чуждите туристи магията на България с нейното многообразие от природни и културни забележителности", казва Станислав Стилянов от неправителствената организация АСТОМ, обединяваща най-посещаваните български травъл блогове.

"Общо 18 снимки ще бъдат показани. Имаме най-различни дестинации – езера, планини, гори, манастири, скални образувания, интересни еко пътеки, самобитни села… Така че всеки приключенец ще може да открие дестинация, която да грабне неговото внимание и да го мотивира да предприеме своето следващо пътешествие в България."

Каньонът Горло до село Могилица край Смолян
България е магнетична и красива заради живописната природа, самобитната култура и хилядолетната история, смята Станислав.

Българските блогъри призовават аудиторията си да опознаят и обикнат страната ни. В блоговете си те споделят от първо лице полезна информация, свързана с различните видове туризъм у нас, както и идеи за бюджетно пътуване, какво да видим, как да стигнем до дадена локация, къде да отседнем и т.н. "В асоциацията ни членуват над 30 блога, като повечето са посветени на България, но има и за пътешествия в чужбина", казва Станислав и пояснява:

Травъл блогърите в района на град Трявна Снимка Красимира Илиева
"Част от тях са специализирани в различен тип туризъм. Имаме такива, които поставят акцента върху историческата стойност на дадена дестинация, други са с фокус върху кулинарния туризъм, имаме блогове, които са се специализирали в пътуването с кемпери и каравани и т.н. Като цяло това е една доста интересна плеяда от колеги, които пишат много развлекателно. Голяма част от тях са и отлични фотографи. Т.е. чрез травъл блоговете можем да се докоснем до едно автентично представяне на съответна дестинация" – казва Станислав.

Станислав Стилянов
Самият той е автор на блога TravelTasty.eu за пътувания и кулинария по света и у нас. Според него в ерата на дигиталната комуникация, на изкуствения интелект и интернет търсачките, всеки пътешественик може да намери необходимата информация за дадена дестинация в световната мрежа.

Блогърско посещение на община Средец
"Много голям плюс е че част от тези травъл блогове се списват освен на български, и на английски език и са доста добре оптимизирани. А това означава, че стигат по бърз и лесен начин до международна публика. Т.е. българските травъл блогъри имат голяма роля в рекламирането на дестинация България по света. И това го доказват както статистическите данни на сайтовете им, така и обратната връзка с туристите, които посещават страната ни. Не случайно сме предпочитани партньори на редица дестинации и бизнеси в сферата на туризма у нас и в чужбина" – каза в заключение Станислав Стилянов.

Вижте още:

Снимки: АСТОМ, Красимира Илиева, БТА, личен архив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна