Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карло Анчелоти: Ендрик има дарба, за която всички мечтаят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новото попълнение на Реал Мадрид Ендрик има уникална дарба, която го отличава от останалите, каза треньорът на отбора Карло Анчелоти, след като бразилецът вкара последния гол при победата с 3:1 над Щутгарт в Шампионската лига.

"Той е в състояние да прави неща, за които никой не може да си помисли“, каза Анчелоти, след като 18-годишният Ендрик стана най-младият играч на Реал Мадрид, отбелязал гол в официален международен мач.

Дълбоко в добавеното време, Ендрик направи пробив при бърза контраатака и с далечен удар оформи крайното 3:1.

"Той има дарбата, за която мечтаят нападателите, дарбата да бъде много ефективен, решителен“, каза Анчелоти.

"Виждате, че той има нещо специално, нещо, което никога не съм виждал. И той има толкова силен удар.

„Ендрик показа смелост, защото това беше последната атака в мача. Най-доброто решение беше да се възползва от тримата срещу един, с Винисиус и Родриго отворени по крилата, но той реши да стреля, въпреки че това беше може би най-сложното решение."

Анчелоти каза, че е доволен от старта на защитата на трофея в Шампионската лига, въпреки че Щутгарт доминира в началото и създаде няколко положения, които принудиха вратаря на Реал Тибо Куртоа да направи поредица от спасявания от световна класа.

"Ако някой си мисли, че печеленето на мачове е лесно, греши. Бил съм треньор на повече от 200 мача в Шампионската лига и не мога да си спомня мач без страдание", каза Анчелоти.

"Никой не знае по-добре от Реал Мадрид какво е да спечелиш Шампионска лига със страдание. Все още се опитваме да намерим най-добрата си версия. Работата е в процес на развитие", коментира Анчелоти.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна