Eмисия новини
от 14.00 часа

Резултати : автор Allbena Bezovska

Kënga e re e grupit “Fondacijata” – Dritë me një frymë lirie

Ju prezantojmë këngën e re "Drita" të Kirill Mariçkovit dhe të “Fondacijata” (“Fondacioni”) , një nga grupet e preferuara që ka mbledhur emra yjesh nga skena bullgare e rock-ut. “Nata e ka mbuluar tokën, nata jashtë dhe brenda meje. Dikush e..

28.01.22 09:25 |

"Shpresoj të jesh atje " – një këngë për gjërat më intime tek njeriu

“Shpresoj të jesh atje” është kënga e re e grupit FSB. Muzika është e Rumen Bojaxhievit dhe Konstantin Cekovit, krijues të grupit legjendar. Vjershat janë të poeteshës Zhivka Shopova , e cila ka shkruar shumë nga tekstet e këngëve të njohura dhe..

27.01.22 11:39 |

Dashuria fatale – një frymëzim për krijimin e këngës “Everything to Nothing”

Jean Mar është një artist bullgar i cili ka fituar popullaritet në Zvicër, ku ka jetuar vitet e fundit. Aty ai debutoi në radio me këngën e tij “Love is”, e cila prej katër vitesh vazhdon të transmetohet nga radiot lokale, e ndjekur nga “Hold On”,..

24.01.22 09:49 |

Le të fluturojmë me G.R.A.S.

Grupi G.R.A.S. është themeluar në fund të vitit 2004 nga ish-anëtarët e formacionit të njohur muzikor Fandango. Emri është shkurtim i emrave të anëtarëve: Georgi Rusev - bas, vokal, Rosen Senovski - kitara, tastierë (i cili ishte në grup deri në..

19.01.22 11:29 |

Sofja është sfondi i videoklipit të këngës "Jetë në riparim"

Petko Sllavov është kompozitor, basist, kitarist. Në fillim të vitit 2014 në tregun muzikor bullgar doli albumi i tij i parë solo - "Shënimet e të dashuruarit të fundit", i cili përfshin 10 këngë dhe mund të dëgjohet në Spotify, ITunes, si dhe në..

17.01.22 10:10 |

Koncert shfaqje “Përralla P.I.F.”

Dimo Stojanov nga grupi P.I.F. , i cili u nda nga jeta pak më shumë se një vit më parë, vazhdon të jetojë në zemrat e miqve dhe adhuruesve të tij. Në vitin 2021 u mbajtën shumë veprimtari në kujtim të tij. Për datën 21 dhjetor 2021, kur u mbush..

13.01.22 14:28 |

Nderim për Akademikun Petko Stajnov

Më 12 janar Orkestra Bullgare e Dhomës do të mbajë një koncert në “Sallën e Pasqyrës” në qytetin Dobriç nën drejtimin e dirigjentit Ivan Janakiev, i cili u diplomua para pak kohe në Akademinë Kombëtare të Muzikës “Panço Vlladigerov”.Publiku e njeh..

12.01.22 14:22 |
Foto: Facebook/RossenKukosharovOfficial

Ju prezantojmë këngën “Macja e zezë” të Rosen Kukosharovit

Rosen Kukosharov ka rreth 20 vjet që është në skenë. Ai shkruan tekste dhe kompozon muzikë, interpreton disa nga këngët e veta. Gjatë të gjitha këtyre viteve ka punuar mbi projekte të ndryshme me Orlin Pavllov , Ljubo Kirov , Maria Ilieva..

10.01.22 10:56 |

Ritualet festive në Ditën e Ivanit

Pas festës së Epifanisë, ose Ditës së Ujit të Bekuar dhe larjes rituale të burrave, seria e zakoneve të janarit po vazhdon me festimin e Ditës së Ivanit më 7 janar. Në kalendarin e kishës, kjo është dita e Joan Pararendësit e Pagëzorit , i..

07.01.22 12:17 |

Dita e Silvestrit të Romës – zakonet dhe besimet popullore

Më 2 janar  Ortodoksia nderon ShënSilvester - Papa i Romës, i cili jetoi në shekullin e 3 - 4. Në vitin 314 u zgjodh peshkop dhe papë romak, i cili qëndroi i tillë deri në vdekjen e tij në vitin 335 - kohë në të cilën  janë bërë reformat më të..

02.01.22 07:15 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР