Eмисия новини
от 05.00 часа

Theksi në buxhetin për vitin 2021 do të jenë vendbanimet e vogla

Kryeministri Bojko Borisov përshëndeti kryetarët e porsazgjedhur të bashkive nga GERB për paraqitjen e tyre të suksesshme në zgjedhjet e pjesshme. “ Kjo është një shenjë e besimit ndaj nesh dhe pritjeve të njerëzve ”, vuri në dukje ai në..

29.09.20 16:04 |
Ivo Inxhov

A janë realiste shpresat për ndryshim të lojtarëve politikë në Bullgari?

Një fjalim i kryetares së Parlamentit Bullgar i trazoi shpirtrat në shoqërinë bullgare dhe ndikoi seriozisht negativisht mbi imazhin e drejtuesve. “Shkojnë, protestojnë kundra Borisovit të keq, pas kësaj hipin në metro dhe kthehen në shtëpi. Ecni më..

28.09.20 16:47 |
Daniella Daritkova

Daniella Daritkova: “Dorëheqja nuk është zgjidhja”

“Nuk mendoj se do të kontribuojmë me diçka në se do të japim dorëheqje. Kjo sepse nga ne pritet të garantojmë daljen normale nga kriza muajit e ardhshëm.” Këtë e tha për BNR Daniella Daritkova kryetare e Grupit Parlamentar të partisë GERB. Vendi ka..

27.09.20 14:39 |
Cvetan Cvetanov

Cvetan Cvetanov: “Nuk e përkrah presidentin”

“E përkrah shtetasit me mendje demokratike të cilët tashmë 80 ditë dalin për të protestuar, por nuk e përkrah presidentin Radev” tha për BNR lideri i partisë “Republikanë për Bullgarinë” Cvetan Cvetanov. Ish i dyti në partinë GERB më 27 shtator..

27.09.20 13:38 |
Denica Saçeva

Qeveria propozon rritjen e rrogës minimale me 6.5 për qind

Në një takim me anëtarë dhe simpatizantë të partisë në pushtet GERB nga rajoni i qytetit Dobriç ministrja sociale Dnica Saçeva tha se do të bëjë propozim që nga viti i ardhshëm paga minimale mujore të bëhet 332 euro (650 leva). Që nga fillimi i vitit..

25.09.20 15:10 |

Komisioni për Çështjet Ligjore hodhi poshtë rregullat e partisë GERB për mënyrën e zgjedhjes së deputetëve në Kuvendin e Madh Popullor

Në mbledhjen e sotme Komisioni për Çështjet Ligjore pranë parlamentit diskutoi propozimet e partisë GERB për ndryshime në Kodin Elektoral. Deputetët përkrahën që Komisioni Qendror Zgjedhor të blejë ose të marrë me qira makina për votim. U përkrah..

15.09.20 17:58 |
Toma Bikov

Dorëheqja në momentin e tanishëm fsheh rreziqe

“Një dorëheqje fsheh rreziqe për situatën ekonomike në vend, e cila si rezultat i kësaj do të vështirësohet. Nuk ka garanci se pas zgjedhjeve do të formohet shumë shpejtë qeveria e re.” Këtë e tha para BNR deputeti i partisë GERB Toma Bikov . Ai..

13.09.20 12:13 |
Cveta Karajançeva

GERB po përgatitet për zgjedhje të rregullta

Pas dy muajve fillon procedura e shqyrtimit të Kushtetutës së re. Këtë e tha para gazetarëve kryetarja e parlamentit Cveta Karjançeva. Ajo shtoi, se GERB po përgatitet për zgjedhje të rregullta gjatë pranverës së vitit 2021 dhe pret që Komisioni..

08.09.20 14:31 |

GERB paraqiti në parlament projektin për Kushtetutë të re

GERB paraqiti në parlament projektin për Kushtetutë të re dhe projekt-vendim për thirrjen e Kuvendit të Madh Popullor, njoftuan nga qendra e shtypit e partisë. Kjo u bë e mundshme pasi u mblodhën 127 nënshkrime të deputetëve megjithëqë ishin të..

02.09.20 20:06 |
Iskren Veselinov dhe Daniella Daritkova

U mblodhën votat e domosdoshme për Kushtetutë të re

U mblodhën 120 votat e domosdoshme për paraqitjen e projektit për Kushtetutë të re. Këtë e njoftuan në një konferencë të përbashkët për shtypin partitë GERB dhe VMRO. Para kësaj ata arritën pajtim për projektin për Kushtetutë të re hartuar nga..

02.09.20 17:32 |
Всички новини: днес | вчера