Eмисия новини
от часа

Shoferët e kamionëve bllokuan për një orë Urën e Danubit

Shoferët e kamionëve bllokuan Urën e Danubit pranë Vidinit, duke kërkuar që autoritetet rumune t’i kryejnë kontrollet kufitare më shpejt. Trafiku u ndalua rreth orës 16.00. Bllokada vazhdoi rreth një orë. Që prej muajsh, radhët e kamionëve..

26.08.21 18:41 |

Rruga çiklistike Dunav Ultra – njihuni me luginën e Danubit në të gjithë diversitetin e saj

8 vjet pas krijimit të rrugës çiklistike Dunav Ultra, interesi ndaj tij është i madh. Shkaku fshihet në larminë tepër të veçantë të Rajonit tonë Danubjan, i cili akoma është terra incognita për turizmin në masë. Duke lëvizur nëpër itinerar,..

24.08.21 12:42 |

Panairi i zanateve në qytetin Vidin organizohet me respektim të rreptë të masave antiepidemike

Pas një pauze njëvjeçare për shkak të koronavirusit, Panairi i zanateve në qytetin Vidin prapë është fakt. Veprimtaria e sivjetshme organizohet nga 20 deri më 28 gusht dhe sipas traditës u rregullua në ish kazermën ushtarake në afërsi të..

22.08.21 07:15 |

Vidin – qyteti evropian danubian me histori të pasur

Dëshmi për ekzistencën dhe zhvillimin e qytetit të sotëm Vidin ka që nga koha romake. Një fortesë me emrin “Bononija” kishte një rëndësi strategjike për perandorinë, ndërsa më vonë u shërbente bizantinëve për t’i bërë ballë pushtimeve të fiseve sllave...

26.07.21 12:51 |

“Mjellma e bardhë e Danubit” rikthen bukurinë e vet

Sinagoga në qytetin Vidin të Bullgarisë Veriperëndimore, e cila është e dyta për nga madhësia në Bullgari, së shpejti do të rikthejë shkëlqimin e saj. Kësaj here ajo nuk do të jetë shtëpi lutjeje, por qendër kulturore. Filloi restaurimi i..

06.06.21 08:25 |
Kështjella

“Me Ditët e Zanateve” shënohen në Vidin "Ditët Evropiane të Trashëgimisë"

“Ditët e Zanateve” do të zhvillohen në Vidin në kështjellën e vjetër "Baba Vida" /“ Gjysha Vida ”/ me bashkëpunimin e Bashkisë dhe të Muzeut Historik Regjional. Më 19 dhe 20 shtator zanatçinjtë do të prezantojnë prodhimin e vet në oborrin e..

18.09.20 12:49 |
Prefekti i Qarkit të Vidinit Momçill Stankov

Prefekti i Vidinit kërkoi ndihmë kundër Covid-19

Kriza e koronavirusit në Vidim vazhdon të jetë shumë e rëndë. Prefekti i Qarkit Momçill Stankov kërkoi ndihmë nga shteti dhe nga ushtria. Duke pasur parasysh se personeli i spitalit të qytetit është 450 veta, 43 prej tyre janë infektuar me..

08.05.20 11:27 |
Spitali

Testojnë të gjithë stafin e qendrës së mjekësisë urgjente në Vidin

Për analiza për Covid-19 në Sofje janë dërguar kampionët e marrë nga personeli i qendrës së mjekësisë urgjente në spitalin “Shën E Premtja” të qytetit Vidin (Bullgari Veriore). Inspektorati Rajonal i Shëndetësisë e bëri të ditur këtë pasi u bë e..

20.04.20 14:29 |

Në prag të Festës Kombëtare të Bullgarisë – 3 mars, bullgarë dhe rumunë do të rikrijonë ngjarje historike

Më 1 mars në afërsi të kështjellës së vjetër “Baba Vida” 90 bullgarë dhe 90 rumunë do të rikrijojnë ngjarjet historike lidhura me çlirimin e qytetit Vidin në kohën e Luftës Ruso-Turke nga vitet 1877 – 1878, e cila ishte Çlirimtare për Bullgari në. Kjo..

29.02.20 09:25 |

Një festival veror në Vidin tërheq qindra bullgarë të rinj sipërmarrës

Përfundoi edicioni i dhjetë i Festivalit të Arteve për adoleshentë “The Bridge fest”, i cili zhvillohet në qytetin Vidin, afër kështjellës historike “Gjysha Vida” në bregun e Danubit. Madje vetë organizatorët mbetën të çuditur nga pjesëmarrja e..

14.08.19 15:09 |
Всички новини: днес | вчера