Eмисия новини
от 00.00 часа

Bullgaria aplikon një kartë blu për specialistët me kualifikim të lartë

“Pothuaj çdo punëdhënës ka nevojë për punonjës me kualifikim të lartë për disa poste, të cilët nuk mund t’i gjejë në tregun tonë të punës.” Këtë e tha Kamen Kolevi, zëvendës kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare në lidhje me aplikimin e kartës blu për kërkim..

09.02.11 11:33 |

Qendra për zhvillim ekonomik parashikon një rritje prej 3 për qind të ekonomisë bullgare gjatë vitit 2011

Gjatë këtij viti ekonomia bullgare do të shënojë një rritje prej 3 për qind. Lokomotiva e saj do të jetë industria. Papunësia do të tejkalojë 9 për qind. Shtrenjtimi i jetës gjatë këtij viti do të jetë më i dobët sesa gjatë vitit 2010. Çmimet do të rriten..

02.02.11 11:28 |

Biznesi pret masa për gjallërim të ekonomisë

Viti 2010 ishte i vështirë për biznesin në vend, megjithëse Bullgaria arriti të ruajë stabilitetin makroekonomik dhe tatimet e ulëta. “Jemi dëshmitarë të një eksporti që po rritet – thotë Vasil Velev, president i Asociacionit të kapitalit industrial, një..

20.01.11 10:35 |
“Që të përparojë ekonomia dhe të jetë lokomotiva e shoqërisë sonë, duhet t’u jepet liri maksimale subjekteve ekonomike private që të zhvillojnë veprimtari ekonomike – tha ministri i ekonomisë dhe energjetikës Trajço Trajkov.

Firmat në Bullgari humbasin mbi 10% të kohës së tyre për të përballuar rregullore administrative

Një raport i Bankës Botërore tregon se mbi 10% të kohës së tyre firmat bullgare e humbasin për të përballuar rregullore administrative. Ndërsa në vendet e tjera anëtare të reja të BE-së si Estonia dhe Sllovakia ndajnë më pak se 7% për zbatim të rregulloreve...

24.11.10 13:29 |

Forumi i dytë ndërkombëtar i grave sipërmarrëse

“Gratë gjithmonë shlyejnë borxhet e veta, ato janë më fleksibile dhe reagojnë më shpejtë”. Kështu Juliana Minçeva, anëtare e Këshillit Drejtues të Asociacionit të Grave Sipërmarrëse, i karakterizoi gratë që merren me biznes. Kjo u bë në Forumin e dytë..

22.11.10 13:30 |
“Programi “Fushata arsimore” përgatit dhe zhvillon motivacionin dhe aftësitë, që kanë të bëjnë jo vetëm me aplikimin e tyre në biznes.” – tha drejtorja e fushatës Milena Stojçeva.

Forumi rinor “Yje të reja”

“U mësuam të jemi sipërmarrës. Zbuluam, se nga gjërat e vogla, mund të bëjmë ndonjë vepër të madhe. Kryesorja është të kemi ide dhe të besojmë në to.” Ky është qëndrimi i studentes Milena Petkova nga Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrid”. Ajo është..

04.06.10 12:29 |
Ekipi ekonomik i qeverisë bullgare mori pjesë në forumin “Strategji administrative gjatë krizës”.

Profesori Robert Kaplan e këshilloi Bullgarinë të mos e vërë theksin mbi përpunimin e strategjive por mbi zbatimin e tyre efektiv

Prioritete kryesore të Bullgarisë duhet të bëhen reformat në sektorët kyçë, deklaroi prof. Robert Kaplan – ekonomist i njohur në Harvard Business School . Ai bëri një prezantim gjatë forumit “Strategji administrative gjatë krizës”, në të cilin mori pjesë..

17.05.10 10:54 |
“Parashikojmë miratimin e një ligji të ri në përkrahje të rritjes së qëndrueshme. Një pjesë e madhe prej këtyre masave do të gjejnë vend pikërisht në këtë ligj.” – komentoi ministri i financave Simeon Djankov.

Plani i qeverisë bullgare për daljen e shpejtë nga kriza

Qeveria bullgare harton masa për daljen e shpejtë nga kriza. Pritet, ato të miratohen me një ligj special për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare. Kjo me qëllim, që të mos bëhen ndryshime në aktet normative. Për këtë qëllim u krijua një ekip special..

16.03.10 13:32 |

Forumi bullgar i liderëve të biznesit dorëzoi çmimet e përvitshme për biznes përgjegjës

“Ne mund si baroni Mynhauzen t’i kapim flokët tanë dhe të dalim nga kriza, për të jetuar në një mjedis më të mirë social” – tha në ceremoninë e dorëzimit të çmimeve për biznes përgjegjës Maria Shishkova, kryetare e Forumit bullgar të liderëve të biznesit, në..

17.02.10 12:18 |
Bozhidar Danevi, kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare

Viti 2009 nga pikëpamja e biznesit

Për vit të pestë me radhë Dhoma Ekonomike Bullgare paraqiti rezultatet e një studimi, të zhvilluar ndër firmat e vogla, të mesme dhe të mëdha nga të gjithë sektorët e ekonomisë. Ulje e madhe e vëllimit të prodhimit dhe e aktivitetit të investitorëve, rritje..

23.12.09 12:59 |
Всички новини: днес | вчера