Eмисия новини
от часа

Inflacioni në vitin 2021 është më i larti në 13 vitet e fundit

Inflacioni në Bullgari për vitin 2021 është 7.8 për qind. Një nivel i ngjashëm krahasuar me një vit më parë u raportua në vitin 2008, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Për shkak të pandemisë, inflacioni parashikohet të jetë 6 për qind..

18.01.22 15:47 |

Si kanë ndryshuar çmimet gjatë vitit?

Në nëntor 2021, indeksi i çmimeve të konsumit u rrit me 6,3% krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2020. Rritja më e madhe e çmimeve gjatë vitit është regjistruar në sektorin e transportit - me 18,3%. Rënia më e madhe e çmimeve është regjistruar..

31.12.21 14:39 |

Bullgaria shkëmben përvojë me Izraelin për përdorimin ekonomik të ujit

Përvoja e Izraelit për të mbrojtur dhe për të inkurajuar kursimin e ujit u diskutua në një takim dypalësh online, njoftoi Ministria Bullgare e Zhvillimit Rajonal. Sipas ekspertëve izraelitë, deri në 60 për qind të ujit humbet në zonat urbane. Por..

16.02.21 13:57 |
Lëçezar Borisov

Pavarësisht krizës Bullgaria rriti të ardhurat dhe konsumin

Ne jemi duke u kritikuar sepse nuk u kemi dhënë më shumë para bizneseve gjatë krizës. Por ne kemi masat më liberale për biznesin në kontekstin e pandemisë Covid-19. Vetëm disa sektorë ishin përkohësisht të paaftë të veprojnë, tha Ministri i..

16.02.21 12:17 |

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

09.02.21 15:41 |

Shans për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare, por me disa “nëse”

Me ndihmën e masave shpëtimtare kundër Covid-krizës  dhe të injeksioneve urgjente financiare në sistemin shëndetësor dhe financiar, vendi ynë ruan shansin të evitojë spiralin e krizës dhe me ndihmën e shpenzimeve buxhetore dhe të mjeteve evropiane..

13.11.20 07:15 |

Komisioni Evropian korrigjoi pritjet për rënien e ekonomisë bullgare

Produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë do të ulet me 5.1 për qind gjatë vitit 2020, por do të rritet me 2.6 për qind në vitin 2021 dhe me 3.7 për qind në vitin 2022. Kjo theksohet në parashikimet ekonomike vjeshtore të Komisionit Evropian...

05.11.20 14:32 |

10 janë finalistët në konkursin “Menaxher i vitit”

Tregtia me pakicë dhe teknologjitë janë sektorët e përfaqësuar më fort mes kompanive-finaliste në konkursin “Menaxher i vitit” 2020. Numri i atyre të cilët kishin deklaruar pjesëmarrje në konkursin prestigjioz qe 40, ku deri në final arritën 10..

30.09.20 06:10 |

Bullgarët hanë gjithnjë e më pak bukë

Gjatë vitit 2019 ka një tendencë të rënies së konsumit të bukës dhe brumërave  me 2.9 kg. për njeri në krahasim me 2018-ën. Rritet konsumi i frutave, perimeve dhe mishit – përkatësisht me 2,4 kg., 2 kg. dhe 1,4 kg. Rritja tek pijeve freskuese është 3,9..

14.04.20 14:58 |

Bullgaria prodhon 5 miliona hektolitra birrë në vit

Tridhjetë për qind prej bullgarëve janë të mendimit se në se e konsumojnë në mënyrë të matur, birra mund të jetë pjesë e stilit të shëndetshëm të jetesës. Këtë e tregon një studim i zhvilluar me porosi të Bashkimit të Prodhuesve të Birrës në..

17.12.19 15:21 |
Всички новини: днес | вчера