Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Inflacioni në vitin 2021 është më i larti në 13 vitet e fundit

Foto: arkiv

Inflacioni në Bullgari për vitin 2021 është 7.8 për qind. Një nivel i ngjashëm krahasuar me një vit më parë u raportua në vitin 2008, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave.

Për shkak të pandemisë, inflacioni parashikohet të jetë 6 për qind në vitin 2022. Kjo do të ulë konsumin dhe rritjen ekonomike në 3.6 - 3.9 për qind.

Për një vit evidentohet rritja më e lartë e çmimeve të ushqimeve 8.9 për qind. Rritjen më të madhe e ka tek gjalpi dhe vajrat me 24.4 për qind. Buka është e rritur me 15.2 për qind, bulmetrat dhe vezët me 9.8 për qind.

Çmimi i perimeve u rrit me 12.4 për qind dhe i frutave - me 9.6 për qind. Në transport çmimet rriten me 22.2 për qind.

Rënie me bazë vjetore evidentohet vetëm tek veshjet 0.8 për qind, tek komunikimet me 5.3 për qind dhe tek biletat e avionëve me 7.8 për qind.


Më shumë nga rubrika

Në qendër të Sofjes llogaritet borxhi në rritje i Bullgarisë

Një tablo elektronike në qendër të Sofjes monitoron borxhin publik. Tabela numëron edhe paratë që çdo familje i detyrohet mesatarisht nga shuma totale. Vlerat janë në levë bullgare. Borxhi i vendit i treguar në tabelë nisi nga 31.09..

botuar më 22-05-23 12.39.MD

Papunësia ra nën 5%

4,9% është papunësia në Bullgari, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Ka një rënie prej 1.4% krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2021. Koeficienti i aktivitetit ekonomik për popullsinë në moshën 15-64 vjeçe është 72%, duke u rritur me..

botuar më 22-05-19 1.46.MD

Këshilli Trepalësh mbështeti aplikimin e produktit pensionist pan-evropian

Këshilli Kombëtar për Bashkëpunimin Trepalësh mbështeti ndryshimet e propozuara në Ligjin e Sigurimeve Shoqërore, me të cilat do të aplikohet produkti i pensioneve pan-evropiane në Bullgari. Parashtrues i propozimit është Zëvendëskryeministri dhe..

botuar më 22-05-17 4.37.MD