Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Si kanë ndryshuar çmimet gjatë vitit?

Foto: arkiv

Në nëntor 2021, indeksi i çmimeve të konsumit u rrit me 6,3% krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2020. Rritja më e madhe e çmimeve gjatë vitit është regjistruar në sektorin e transportit - me 18,3%. Rënia më e madhe e çmimeve është regjistruar në fushën e komunikimeve - me 4,9%. Këtë e tregojnë të dhënat e publikuara nga Instituti Kombëtar i Statistikave.

Çmimet për prodhimin dhe shpërndarjen e energjisë elektrike dhe ngrohjes dhe gazit në vend për vitin 2021 u rritën me 66,9%, ndërsa çmimet e banesave me 8,7%.

Më shumë nga rubrika

Papunësia ra nën 5%

4,9% është papunësia në Bullgari, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Ka një rënie prej 1.4% krahasuar me tremujorin e parë 2021. Koeficienti i aktivitetit ekonomik për popullsinë në moshën 15-64 vjeçe është 72%, duke u rritur me 0.6% me..

botuar më 22-05-19 1.46.MD

Këshilli Trepalësh mbështeti aplikimin e produktit pensionist pan-evropian

Këshilli Kombëtar për Bashkëpunimin Trepalësh mbështeti ndryshimet e propozuara në Ligjin e Sigurimeve Shoqërore, me të cilat do të aplikohet produkti i pensioneve pan-evropiane në Bullgari. Parashtrues i propozimit është Zëvendëskryeministri dhe..

botuar më 22-05-17 4.37.MD
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva mbështet anëtarësimin e Bullgarisë në eurozonë

Në lidhje me pyetjen nëse Bullgaria duhet apo jo të anëtarësohet në eurozonë, unë do të pyesja nëse ka ndonjëri në Bullgari që dëshiron të bjerë Bordi Monetar, tha Kristalina Georgieva , drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar. “Deri më..

botuar më 22-05-17 2.02.MD