Eмисия новини
от 17.00 часа

Manastiri i Rilës dhe qyteti i lashtë Nesebër janë ndër objektet më të njohura të UNESKO-së në Bullgari, tregon kuizi ynë online

Në lidhje me përvjetorin e 85-të nga transmetimet e para të Radios Kombëtare Bullgare për jashtë shtetit pasardhësi i tyre - Radio Bullgaria, startoi një lojë me pyetje për kulturën dhe historinë bullgare. Në edicionin e dytë ju pyetëm:..

18.06.21 06:05 |
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

12.06.21 12:45 |

Bregu verior i Detit të Zi mirëpret turistët e parë

Vera turistike në bregdetin verior të Detit të Zi filloi me pritjen që bullgarët dhe rumunët të shpëtojnë përsëri sezonin. Çmimet e çadrave dhe shezlongjeve janë të ulur, dhe në disa vende edhe falas. “Sezoni filloi për vendbanimet më të..

08.06.21 13:34 |

Pronarët kërkuan barazi dhe hapjen e restoranteve

Organizatat e degëve të restoranteve dhe objekteve ushqimore shprehën pakënaqësi nga lehtësimi i paralajmëruar i masave për dyqanet e mëdha jo-ushqimore dhe këmbëngulën për hapjen e menjëhershme të pikave të tyre të mbyllura. Më parë,..

25.03.21 15:58 |
Perperikon

Objektet emblematike arkeologjike bullgare janë pjesë e një fushate reklamimi në internet

Pas fushatës së suksesshme të dikasterit turistik bashkë me Shoqatën e Ciceronëve për popullarizimin e skajeve shumë pak të njohura në Bullgari, tani po i vjen radha trashëgimisë kulturore-historike. Dikasteri po fillon një iniciativë të re. Ajo..

17.03.21 15:47 |

Pronarët e restoranteve duan një bllokim për të gjithë ose për askënd

Askush nuk beson se “bllokimi” do të jetë vetëm 14 ditë. Një bllokadë e tillë është e lejueshme nëse përfshin absolutisht të gjitha objektet dhe institucionet shtetërore. Prandaj, le të ketë një bllokim total dy-javor. Këtë e kërkuan në një..

17.03.21 13:31 |

Evidentojnë rënie në të ardhurat nga fjetjet e të huajve në Bullgari

Për fillimin e vitit 2021 u regjistrua një rënie në të ardhurat nga shtetasit e huaj me 79.4 për qind dhe nga shtetasit bullgarë me 28.6 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Kapaciteti i shtretërve të zënë në objektet për akomodim..

11.03.21 17:49 |

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori ekzekutiv i..

07.03.21 11:01 |
Всички новини: днес | вчера