Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti lehtësoi regjimin e ndërtimit të burimeve të rinovueshme

Foto: arkiv

Mazhoranca në Kuvendin Popullor i dha dritë jeshile ndërtimit të objekteve për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme nën një regjim të lehtësuar. Një klient përfundimtar mund të ndërtojë objekte të tilla në çati dhe fasadat e ndërtesave, por vetëm nëse energjia përdoret për konsumin e vet. Kapaciteti total i instaluar mund të jetë deri në dyfishin e fuqisë së ofruar, por jo më shumë se 5 megavat.

Pushtetarët nga “Po e vazhdojmë ndryshimin”, BSP dhe “Ka një popull të tillë” shpallën ndryshimet legjislative si një masë të shpejtë me të cilën çdo kompani do të mund të ulë faturat e energjisë elektrike.

GERB e mirëpriti këtë hap për biznesin, por pa një boshllëk për shitjen e energjisë elektrike nga objektet e ndërtuara nën regjimin e lehtësuar.


Më shumë nga rubrika

Qytetarët protestojnë para Presidencës

Përpara hyrjes së Presidencës, ku është vendosur një kordon policor, qytetarët protestuan kundër dorëzimit të mandatit për formimin e qeverisë nga Asen Vasilev, bashkëkryetar i “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Përfaqësuesit e partisë hynë në institucionin..

botuar më 22-07-01 7.28.MD
MPJ

Ministria e Jashtme kërkon që Ambasada Ruse të tërheqë notën e saj

Sot, më 1 korrik 2022, para mesditës, me insistimin e palës ruse, në Ministrinë tonë të Jashtme u mbajt një takim mes Ministres së Punëve të Jashtme Teodora Gençovska dhe Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Federatës Ruse Eleonora..

rinovuar më 22-07-01 7.16.MD

Presidenti ia dorëzoi mandatin për formimin e qeverisë bashkëkryetarit të “Po e vazhdojmë ndryshimin” Asen Vasilev

Asen Vasilev, kandidati për kryeministër nga grupi parlamentar i "Po e vazhdojmë ndryshimin", mori nga Presidenti Rumen Radev mandatin për formimin e qeverisë së re. Gjatë dorëzimit të mandatit, Kreu i Shtetit vuri në dukje se Bullgaria është në..

botuar më 22-07-01 7.04.MD