Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Foto: eu2018bg.bg

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori ekzekutiv i Operatorit të Sistemit Elektrik Angelin Caçev. Nga këto 1100 megavat janë në impiante fotovoltaike, dhe 700 të tjerët - në centrale me erë. Caçev gjithashtu vuri në dukje se aplikimet për 2021 janë për të lidhur 114 megavat, dhe në vitet e ardhshme ato pritet të rriten. Planifikohet që deri në vitin 2024 të instalohen 700 megavat të tjerë të centraleve të erës dhe mbi 1600 megavat të parqeve diellore dhe 219 megavat të tjerë të kapacitetit të biomasës. Sipas Caçev, të gjitha objektet e ndërtuara rishtas do të shesin produktet e tyre në bazë të tregut.


Më shumë nga rubrika

Banka Kombëtare Bullgare rriti normën bazë të interesit në 1.3 për qind

Sektori bankar bullgar është i qëndrueshëm, hyrja e vendit në Eurozonë është një katalizator makroekonomik dhe politik që nuk duhet të humbasë, tha Dimitër Raev, guvernator i Bankës Kombëtare Bullgare – BNB para konferencës “Bankat dhe biznesi në..

botuar më 22-12-01 11.52.PD

Shkëmbimi ekonomik midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut do të rritet me ¼ në vitin 2022

Në fillim të dhjetorit në Shkup do të mbahet një forum bullgaro-maqedonas i biznesit. Në vitin 2022, tregtia dypalëshe pritet të kalojë 1 miliard euro, krahasuar me 747 milionë euro në vitin 2021. Vetëm për 8 muajt e parë të 2022, xhiroja është tashmë..

botuar më 22-11-29 12.35.MD

Bullgaria importon 10 herë më shumë mish qengji dhe dele sesa eksporton

Sipas statistikave të Ministrisë së Bujqësisë, në gjysmën e parë të vitit 2022, Bullgaria ka importuar dhjetë herë më shumë mish qengji dhe dele sesa ka eksportuar. Importi i mishit të qengjit është mbi 70% më i lartë krahasuar me të njëjtën..

botuar më 22-11-29 7.15.PD