Deputetët vendosën që zona elektorale “Jashtë shtetit” mbetet

Rajoni “Jashtë shtetit” ruhet në Kodin Zgjedhor. Këtë e votuan deputetët në lexim të dytë në parlament. Propozimi për formimin e një qendre votimi jashtë vendit me të paktën 100 kërkesa u hodh poshtë, numri i vjetër prej 40 kërkesash mbetet. Nuk u..

01.12.22 18:38 |
Seksioni zgjedhor në Durrës

Një numër rekord seksionesh zgjedhore edhe në Shqipëri - 5

Një seksion më shumë është në dispozicion për qytetarët bullgarë në Shqipëri, krahasuar me votimin e fundit të parakohshëm në nëntor. “Sot është një ditë e bukur me diell dhe seksionet u hapën në ditën e zgjedhjeve në kohën e caktuar. Procesi..

02.10.22 18:19 |

Të sëmurët dhe të karantinuarit do të votojnë nëse ka seksione të lëvizshme

Seksione të veçanta të lëvizshme për votuesit e infektuar me Covid-19 apo personat e kontaktit nuk do të jenë të disponueshme për zgjedhjet, pasi në vend nuk është shpallur gjendje emergjente epidemie, vendosi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve...

23.09.22 11:58 |
Nikollaj Millkov

Votimi jashtë shtetit do të jetë më i vështirë për të organizuar në Ukrainë

3 seksione zgjedhore do të hapen në Rusi për zgjedhjet parlamentare më 2 tetor, njoftoi Ministri teknik i Jashtëm Nikollaj Millkov në një mbledhje te presidenti. Në Rusi zakonisht organizohen 4-5 seksione, por ndoshta kësaj here do të jenë 3. Është..

09.08.22 13:34 |

Vendvotimet jashtë vendit duhet të shpallen deri më 10 shtator

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka afat deri më 10 shtator 2022, pra 21 ditë para ditës së zgjedhjeve, për të përcaktuar shtetet dhe vendet ku do të krijohen seksionet e votimit jashtë shtetit. Kjo u bë e ditur në mbledhjen e sotme të..

04.08.22 18:57 |

Votimi jashtë vendit përfundoi

Dita e zgjedhjeve jashtë vendit përfundoi në orën 06:00 me orën bullgare të hënën, më 15 nëntor 2021, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Për shkak të diferencës kohore, më së voni u mbyllën seksionet në shtetet amerikane të Kalifornisë,..

15.11.21 11:22 |
Vlladimir Perev

Mediat në Maqedoninë e Veriut ndjekin me vëmendje votën në Bullgari

Mediat maqedonase monitorojnë nga afër votimin në Bullgari dhe nuk ka interes tjetër për votën në Maqedoninë e Veriut, përveç reportazheve të shkurtra të realizuara para Ambasadës në Shkup” – njoftoi për Radio Bullgarinë gazetari Vlladimir Perev..

14.11.21 17:33 |
Cvetozar Tomov

Seksionet në Bullgari funksionojnë normalisht

Dita e zgjedhjeve nisi normalisht, përveç tri makinerive që nuk funksionuan dhe votimi në këto seksione kaloi në fletëvotim në letër, tha zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Cvetozar Tomov. Në seksione të tjera specifikohet nëse problemet..

14.11.21 11:37 |

7 seksione në Berlin dhe 5 në Munih do të lejojnë që bashkatdhetarët tanë atje të votojnë në mënyrë të qetë e paqësore

Komuniteti bullgar në Gjermani pret radhë në vendet ku bashkatdhetarët tanë mund të ushtrojnë të drejtën e vet të votës në ditën e sotme të zgjedhjeve.Autoritetet gjermane i kufizuan adresat, ku mund të hapen seksionet për zgjedhjet 2 në 1 deri më..

14.11.21 08:15 |

Blejnë më shumë makina për zgjedhjet e 14 nëntorit

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) do të blejë një shtesë prej 1600 makinash votimi pë zgjedhjet e 14 nëntorit. Kështu, vota “dy në një” për parlamentin dhe presidentin, si dhe votimin me makinë jashtë vendit do të sigurohet edhe në raundin e dytë të..

17.09.21 11:37 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна