Eмисия новини
от 05.00 часа

Projekti për Bullgarinë e Madhe – një ëndërr bujare por e parealizuar

Kryengritja e Prillit e cila shpërtheu më 20 prill (2 maj sipas stilit të ri) të vitit 1876 tërhoqi vëmendjen ndërkombëtare mbi kauzën bullgare – Çlirimin nga pushteti pesëshekullor osman. Mizoria me të cilën ajo u shua bëri që Fuqitë e Mëdha..

20.04.21 10:58 |

150 vjet nga Tubimi i Parë Kishtar Popullor

Më 23 shkurt shënojmë 150 vjetorin e Tubimit Kishtar Popullor thirrur në vitin 1871 në Kostandinopojë. 50 përfaqësues kuvendojnë në tubim me një përbërje të ndryshueshme. Ky lloj i parlamentit të parë bullgar hartoi dhe miratoi “Statutin për..

23.02.21 07:25 |
Liderja e BSP-së Kornelija Ninova në mitingun e sotëm

E majta organizoi një miting antiqeveritar në vend të tubimit tradicional në Buzlluxha

“Partia Socialiste Bullgare (BSP) ngul këmbë për zgjedhje para afatit dhe dorëheqjen e qeverisë së Bojko Borisovit dhe të Kryeprokurorit”, shkroi në rrjetet sociale liderja e BSP-së Kornelija Ninova disa orë para fillimit të mitingut të partisë në..

25.07.20 13:58 |

Kisha Ortodokse Bullgare bojkotoi tubimin në Aman

Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare nuk do të dërgojë përfaqësues të saj në Tubimin e kishave vendore ortodokse në Aman të Jordanisë. Kisha Ortodokse Bullgare përmbahet nga pjesëmarrja. Tubimi është i thirrur nga Patriku i Jerusalemit Theofil..

21.02.20 18:54 |

Tubimi i organizuar nga banorët e Graovos ringjall traditat dhe kulturën e kësaj krahine

Në luadhet e manastirit pranë vendit të shenjtë të Gigincit /një fshat që ndodhet buzë malit Cërna Gora, Bullgari Perëndimore/ për verë të dytë të radhës banuesit e Graovos organizojnë një festë, me të cilën tregojnë traditat, besimin, folklorin,..

12.07.19 13:18 |

Tubimi i krijimtarisë popullore në Koprivshtica – jo vetëm në zemrat e njerëzve, por dhe në listën e UNESKO-s

“Me Bullgarinë në zemër” – ky mbishkrim mbi bluzat e turistëve japonezë, të cilët kanë mbërritur për Tubimin kombëtar të krijimtarisë popullore në qytetin Koprivshtica mund t’i përgjithësojë përshtypjet dhe ndjenjat e mijëra pjesëmarrësve, të cilët..

18.12.16 12:15 |
Всички новини: днес | вчера