Eмисия новини
от 17.00 часа

Në 1115 vendvotime në Bullgari dhe 148 jashtë vendit do të ketë nga dy makina votimi

Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik, do të ketë një votim plotësisht me makina në 9401 vendvotime në vend dhe në 273 vendvotime jashtë vendit. Kjo u njoftua sot nga Komisioni Qendror Zgjedhor. Do të ketë dy pajisje në 1115 seksione në..

01.07.21 17:02 |

Më pak aplikime, por më shumë seksione zgjedhore

Një ditë para afatit të fundit për aplikim për votim jashtë vendit – 15 qershor, u paraqitën më se 55 000. Nuk ka gjasa që deri në fund të ditës së sotme numri i tyre të arrijë 87 216 aq sa ishin në zgjedhjet e mëparshme parlamentare më 4 qershor...

15.06.21 12:47 |

Votimi i bullgarëve jashtë shtetit – i lehtësuar por me sfida

19 parti dhe 9 koalicione aplikuan për të marrë pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik. Pavarësisht se kandidatët janë më pak në krahasim me zgjedhjet e mëparshme (31 parti dhe 8 koalicione), puna e Komisionit Qendror Zgjedhor..

28.05.21 10:05 |

Bullgarët jashtë shtetit do të votojnë në 502 seksione

Komisioni Qendror Zgjedhor lajmëroi listën me qendrat e votimit jashtë vendit për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 11 korrikut, si dhe numrin e parashikuar të vendvotimeve. Vendimi u mor në përputhje me vendet jashtë shtetit ku pas 11..

19.05.21 13:27 |

Një javë për vendime të rëndësishme përpara KQZ-s

Me dekret të Presidentit Rumen Radev u emërua Komisioni i ri Qendror Zgjedhor (KQZ), i kryesuar nga Kamelia Nejkova. Deri në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik mbeten 62 ditë. Jo më vonë se 57 ditë para votimit sipas Kodit..

11.05.21 19:23 |

Kufiri në numrin e vendvotimeve jashtë vendit u hoq

Numri i qendrave të votimit jashtë vendit do të jetë i pakufizuar. Këtë e votoi definitivisht parlamenti. Pas një rivotimi nga GERB, votat “pro” ishin 117, “të abstenuarit” - 107 dhe 8 “kundër”. Ndryshimi u miratua pas një debati të nxehtë në..

29.04.21 14:01 |

Bullgarët jashtë vendit do të votojnë në 69 vende në 4 Prill

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) përcaktoi vendvotimet në 69 vende ku do të ketë seksione votimi jashtë vendit në zgjedhjet parlamentare të 4 prillit. Sipas Ministrisë së Jashtme, nuk do të ketë vendvotime në Irak, Siri, Libi, Jemen,..

15.03.21 11:44 |

Më shumë seksione jashtë shtetit sesa në të gjitha zgjedhjet e mëparshme

Interesi i madh i bullgarëve jashtë shtetit ndaj zgjedhjeve të ardhshme parlamentare e shtron çështjen për organizimin e tyre në kushtet e pandemisë dhe për garantimin e së drejtës së votimit të çdo zgjedhësi. Pothuajse dy herë më..

12.03.21 12:15 |

Afati për inspektimin e vendvotimeve jashtë vendit skadon

12 marsi është dita e fundit për Komisionin Qendror Zgjedhor për të verifikuar të dhënat e votuesve nga aplikimet për të krijuar qendra të votimit jashtë vendit për zgjedhjet parlamentare të 4 prillit. Sipas kërkesave, një qendër votimi jashtë..

12.03.21 09:52 |

Vendvotimi me më shumë votues në Bullgari përbëhet nga të huaj

45 752 janë votuesit në qendrën më të populluar të votimit në Bullgari. Ata kanë të njëjtën adresë, e cila është adresa e administratës së Rajonit “Sredec” në kryeqytet, konfirmoi kryetari i rajonit Trajço Trajkov. “Sipas ligjit, ata që kanë fituar..

04.03.21 11:12 |
Всички новини: днес | вчера