Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një javë për vendime të rëndësishme përpara KQZ-s

Foto: BGNES

Me dekret të Presidentit Rumen Radev u emërua Komisioni i ri Qendror Zgjedhor (KQZ), i kryesuar nga Kamelia Nejkova.

Deri në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik mbeten 62 ditë. Jo më vonë se 57 ditë para votimit sipas Kodit Zgjedhor duhet të zhvillohen konsultime për përbërjen e Komisioneve Rajonale Zgjedhore, ndërsa KQZ të caktojë kushtet për formimin e seksioneve jashtë shtetit, duke përfshirë kushtet dhe rendin e votimit jashtë vendit.

Seksionet jashtë shtetit në zgjedhjet e ardhshme do të jenë më shumë se sa në ato të mëparshme pasi u hoq kufizimi nga 35 vendvotime jashtë vendeve të BE-s.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD

Bashkatdhetarët tanë jashtë vendit gjithnjë e më pak po mbështesin financiarisht të afërmit e tyre në Bullgari

Paratë që emigrantët bullgarë dërgojnë nga jashtë për familjet e tyre në Bullgari janë ulur gati pesë herë për periudhën janar-prill 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020. Sipas Bankës Popullore Bullgare prillin e kaluar bullgarët..

botuar më 21-06-18 3.13.MD

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

botuar më 21-06-18 12.37.MD