Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kufiri në numrin e vendvotimeve jashtë vendit u hoq

Foto: Ani Petrova

Numri i qendrave të votimit jashtë vendit do të jetë i pakufizuar. Këtë e votoi definitivisht parlamenti. Pas një rivotimi nga GERB, votat “pro” ishin 117, “të abstenuarit” - 107 dhe 8 “kundër”. Ndryshimi u miratua pas një debati të nxehtë në seancë plenare. Ndryshimi u propozua nga “Ka një popull të tillë” dhe në sallë u mbështet nga “Bullgaria Demokratike”, “Ngrihu! Kriminelët jashtë!” dhe DPS.

Deri më tani, seksionet ishin të kufizuar në 35 për shtetet jashtë BE-s. Ky limit u vendos nga GERB dhe Fronti Patriotik në parlamentin e mëparshëm në vitin 2016. Ideja ishte të kufizoheshin votat nga Turqia. Pas Brexit, kufizimi krijoi një problem për shkak të numrit të madh të qytetarëve aktivë bullgarë në Ishull, të cilët u ankuan se nuk arritën të votojnë.


Më shumë nga rubrika

Hapen 784 seksione jashtë shtetit për zgjedhjet parlamentare

Bullgarët në 68 vende do të votojnë në gjithsej 784 seksione në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 11 korrikut, njoftoi Ministria e Jashtme numrin përfundimtar të vendvotimeve. Më shumë vendvotime hapen në Britaninë e Madhe - 135, ndjekur nga..

botuar më 21-06-21 5.04.MD

Ministri i Shëndetësisë mbyll Shtabin e Vaksinimit

Shtabi Kombëtar i Vaksinimit kundër koronavirusit do të mbyllet, sepse i ka përmbushur qëllimet e vendosura dhe në vend të tij do të krijohet një Këshill Konsultativ për Vaksinimin, njoftoi Ministri i Shëndetësisë dr. Stojço Kacarov. Organi i..

botuar më 21-06-21 2.25.MD

Makinat e reja për votim do të sigurohen pa konkurs

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ do t’ia porositë furnizimin e makinave të reja të votimit kompanisë shtetërore "Shërbimet e Informacionit". Kjo u vendos nga anëtarët e KQZ-së më 21 qershor. Më 15 qershor është zhvilluar bisedë me..

botuar më 21-06-21 2.16.MD