Eмисия новини
от 05.00 часа
Oliver Varhei

Komisioneri Evropian për Zgjerimin arrin në Bullgari

Komisioneri i Zgjerimit të BE-së Oliver Varhei do të vizitojë Bullgarinë më 21 shtator, njoftoi korrespondentja e BNR në Bruksel, Angelina Piskova, duke iu referuar Komisionit Evropian. Janë të planifikuara takime të Komisionerit Evropian me..

20.09.21 17:41 |

Bullgaria këmbëngul në zgjidhje të qëndrueshme evropiane të sfidave para integrimit evropian të Shkupit

Pozita e vendit tonë mbi perspektivën evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut është konsekuente dhe e qartë, thuhet në qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Politika e zgjerimit të BE duhet të bazohet në përmbushjen e..

25.06.21 19:56 |

Bullgaria dhe Portugalia do të punojnë për zgjerimin e BE-së

Zgjerimi i BE-së drejt Ballkanit Perëndimor akoma është në rendin e ditës, por kjo nuk do të ndodhë “nesër”, tha ambasadorja e Portugalisë në Bullgari Anna Maria Ribeiro da Silva. Në një diskutim mbi presidencën portugeze të Këshillit të BE, da..

12.01.21 19:14 |

E majta insiston që kryeministri të prezantojë politikën e ardhshme ndaj Maqedonisë së Veriut

Zëvendës kryeministrat Ekaterina Zaharieva dhe Krasimir Karakaçanov do të diskutojnë në parlament mbi politikën ndaj Maqedonisë së Veriut. Shumica hodhi poshtë propozimin e së majtës që në sallë të diskutojë Kryeministri Bojko Borisov. Sipas..

18.11.20 10:40 |
Ekaterina Zaharieva në Luksemburg duke biseduar me homologë të saj

Bullgaria kundërshton ndarjen e Maqedonisë së Veriut nga Shqipëria

Prej vitesh Bullgaria e përkrah fortë zgjerimin e Bashkimit Evropian në drejtim të Ballkanit Perëndimor, tha para Komisionit parlamentar për politikën e jashtme Ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva. Ajo nënvizoi se në vendimin e Këshillit të..

19.06.19 17:52 |
Всички новини: днес | вчера