Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BE akordoi 78 milion euro për të zgjeruar strukturën e magazinimit të gazit Çiren

Foto: bulgartransgaz.bg

Këshilli i Energjisë i BE-së vendosi që objektet nëntokësore të depozitimit të gazit të Komunitetit duhet të mbushen të paktën 80 për qind deri në dimrin 2022/2023 dhe me 90 për qind në sezonin e ardhshëm.

Për Bullgarinë, e cila ka vetëm rezervuarin e gazit në Çiren, kjo do të thotë se duhet të mbushet deri në 4,64 teravat orë - TWh për këtë dimër dhe deri në 5,22 TWh për dimrin e ardhshëm.

Gjatë këshillit në Luksemburg, u nënshkrua një marrëveshje midis “Bulgartransgaz” dhe BE-së, me të cilën Komisioni Evropian financon zgjerimin e depove Çiren në kuadër të Mekanizmit të Lidhjes së Evropës - CEF me 78 milionë euro ose 80 për qind të çmimit. Zgjerimi do të rrisë vëllimin e magazinimit në Çiren në 1 miliard metra kub dhe kapacitetet ditore të nxjerrjes dhe injektimit në 8-10 milion metra kub.


Më shumë nga rubrika

Turqia kryesoi renditjen për partner të preferuar të biznesit bullgar

Një studim aktual nga Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë tregon se Gjermania ia la vendin e parë Turqisë, si partnerin më të preferuar të biznesit për kompanitë vendase. Pozicionin drejtues aktualisht e zë fqinji ynë jugor Turqia. Megjithatë,..

botuar më 23-03-26 8.05.PD

Vendi ynë mbetet me PBB-në më të ulët në Bashkimin Evropian

Bullgaria ka Produktin e Brendshëm Bruto më të ulët për frymë të popullsisë midis 27 vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, tregojnë vlerësimet paraprake të Eurostat. Ndërsa në Luksemburgu dhe Irlandë kanë shënuar nivelin më të lartë të PBB-së –..

botuar më 23-03-23 6.09.MD
Petër Simeonov

Karamelet bullgare me ngjyrë rozë do të joshin konsumatorët në Republikën Çeke

Uji i livandës dhe trëndafilit, ngjyra rozë dhe produktet kozmetike nga Bullgaria shkaktuan një bujë të vërtetë në ekspozitën më të vjetër tregtare në Evropë - "Java e Gjelbër Berlin", e cila u mbajt në fillim të vitit. Pikërisht aty, kompania e..

botuar më 23-03-18 8.05.PD