Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Добър вечер, София

Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“

Ние сме с вас от късен следобед до момента, в който се отпуснете удобно вкъщи.

„Добър вечер, София“ ви казват Боян Бочев и Роман Михайлов. Те са вашите гидове в делничната вечер – знаят как да ви разведрят и преведат през софийския трафик.

Слушайте ги всяка делнична вечер от 17 до 20 часа!

Публикации

"Керана и космонавтите" представят "Комедиантката"

Ако харесвате комедиите, сигурно ще искате да узнаете коя е „Комедиантката“. Тя  е част от дългосрочен проект за саундтрак към черна комедия - “One Star Comedienne”  („Комедиантката”) на режисьора Борислав Михайловски. Как този проект е пряко..

публикувано на 30.06.21 в 12:29

Проектът "Климатични герои" насърчава младите хора да се грижат за опазването на планетата

Интересните ни срещи със специални гости продължават. Срещаме ви с Виктория Табакова , координатор „Младежка ангажираност“ към WWF – България, които тръгват по следите на климатичните герои на нашето време, водени от взаимния порив  те да ги открият,..

публикувано на 24.06.21 в 14:43

Фестивалът "Sunland" обещава музикално разнообразие и незабравими емоции

Срещаме ви с хора които работят с големи артисти от много години, познати със събитията които правят. Те са организатори и на един чисто нов фестивал "Sunland", който ще се проведе от От 29-ти до 31-ви юли на зашеметяващият плаж Перла, който  ще..

публикувано на 23.06.21 в 20:00

Актрисата Мануела Саркисян с "Джобни чародейства" за малки и големи

Мануела Саркисян е завършила НАТФИЗ със специалност „Актьорство за куклен театър“. В ефира на Радио София тя представи първата си книга „Джобни чародейства“, за която  казва, че това е проект в развитие: „Започна с моноспектакъл, после се..

публикувано на 21.06.21 в 17:54

Песента "Юначе" създадена с фино, модерно звучене, в подкрепа на българския дух и традиции

„Вярвам, че традицията живее във всеки един от нас и ние не сме я забравили…“ Това каза Савина Пламенова, поредния млад човек с който ви срещаме, завладян от магията на автентичния български фолклор. Тя представи новия си проект, реализиран..

публикувано на 18.06.21 в 15:37

Хореографът Рангел Вангелов: Сбъднете всичко, за което мечтаете и не забравяйте безценния ни фолклор

Рангел Вангелов  е хореограф и учител, който вдъхновява. Занимава се с народни танци и народно творчество от най-ранна детска възраст. Всичко започнало от първите стъпки право хоро които му показала  неговата баба Петя, когато бил на шест..

публикувано на 17.06.21 в 16:39
Маестро Марк Кадин

Най-хубавите рапсодии изпълнява Симфоничният оркестър на БНР с диригент Марк Кадин

Милиони слушатели ще чуят концерта „Рапсодии“ на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин, който българската публика ще слуша на 18 юни от 19.00 ч. в зала „България“. По-късно на запис, за меломаните от цял свят емблематичните рапсодии..

публикувано на 17.06.21 в 15:09

Младата певица Мария Димитрова: Чувствам се свободна да творя

„Фолклорът е завладяващ, всичко в него е завладяващо. Това го усещат и наши сънародници и такива които не са“, това каза младата певица Мария Димитрова в ефира на Радио София. Тя разказа, че при нея увлечението към фолклора е  от ранните й..

публикувано на 16.06.21 в 14:24

Хората виждат готов продукт, който за тях е клип и песен, но за нас е просто едно приключение

Те са млади и талантливи. Познавате ги, ако сте фенове на алтернативната музика.  Нашумялата наскоро млада банда Hug or handshake е готова със своя първи студиен албум, носещ името ONCE UPON A PINK SEDAN и трети видео сингъл към него, озаглавен..

публикувано на 14.06.21 в 17:07

Спортна платформа подготвя интересни събития, игри и мачове на живо по време на Евро 2020

Срещаме ви с двама от представителите на организацията „Топка е“ – те са: Десислав Лафчиев – кърджалийския Деко и Антоний Ласкин – Тонка е, познат още като „Мистър Каляс“, човек който озвучава музикално най-хубавите партита из София. „Топка е“..

публикувано на 14.06.21 в 12:53