Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Добър вечер, София

Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“

Ние сме с вас от късен следобед до момента, в който се отпуснете удобно вкъщи.

"Добър вечер, София" ви казват Боян Бочев, Кристиян Илиев и Роман Михайлов. Те са вашите гидове в делничната вечер – знаят как да ви разведрят и преведат през софийския трафик.

Слушайте ги всяка делнична вечер от 17 до 20 часа!

Публикации

Група "Фънкилишъс" представят първи краткосвирещ албум "Ще дойде ден"

Много музика и разговори с прекрасните музиканти от група „Фънкилишъс“, за да ни зарадват и поканят на своето първо EP, вдъхновен и създаден от участието им в A To Jazz Festival. Албумът е озаглавен „Ще дойде ден“, заради положителното послание,..

публикувано на 10.11.23 в 17:13

С концерт в НДК представят книга за различните стилове и колаборации в музиката

Д-р Гергана Костадинова – музикант и пианист, ще представи своята книга „Българската музика в края на 20-и и началото на 21-и век – между класика и джаз“. Освен представянето на изданието, авторката подготвя и концерт, с който да онагледи..

публикувано на 09.11.23 в 11:27

Downshift collective представят своята музика

В непринуден разговор музикантите от Downshift collective разказаха за професионалната атмосфера в групата, както и за способността им да колаборират с различни изпълнители. С няколко участия зад гърба си те споделят, че се ориентират към..

публикувано на 08.11.23 в 17:47

Светлини, вълшебства и поредна среща в Магичната ботаническа градина

Сред вълнуващите срещи в Магичната ботаническа градина беше и тази с мениджъра Дилян Аврамов – човекът, който контролира цялостното функциониране  на Светлинния парк, но не без помощта на целия екип зад гърба му, както уточни самият той...

публикувано на 01.11.23 в 16:40
Биологът и куратор на растителни колекции, Катя Стоева

Тайнственият свят на растенията, в който си струва да надникнем

Още щрихи от срещите ни в ботаническата градина при БАН, която се намира в полите на Витоша. Тя е основана през 19 век, през 1882 година. По онова време Ботаническата градина е била известна като Княжеската ботаническа градина и се е намирала в..

публикувано на 01.11.23 в 13:47
Ян Шагдай - основател на Светлинния парк в Ботаническата градина към БАН

Светлинният парк на София в една Магична ботаническа градина

В тази леко хладна есенна вечер, екипът на предаването "Добър вечер, София" ви кани на магична разходка из Светлинния парк на Ботаническа градина към БАН, където ви срещаме с Ян Шагдай – основател и главен изпълнителен директор на полската..

публикувано на 31.10.23 в 19:30

Млади таланти с авторски албум и концерт, озаглавен "Генетика"

Млади таланти ще  участват в първия по рода си албум със съвременна авторска музика "Генетика" . Млади, познати имена на българската сцена помагат на подрастващите не само да се усъвършенстват вокално, но да участват в процеса по създаване,..

публикувано на 30.10.23 в 14:57

Милена Цанова има носталгична бленда и твори меланхолична музика

Милена Цанова е млада певица, която сама продуцира своята музика . Тя се вдъхновява от различни неща, но и атмосферните условия оказват влияние на настроението и продуктивността ѝ. "Аз по принцип предпочитам малко по-хладните сезони, защото музиката,..

публикувано на 27.10.23 в 13:48

"Нежни, тайнствени и гневни" на сцената на Военния театър

Андрей Калудов е един от стожерите на българския театър! Велик режисьор, драматург, педагог и човек! Човекът, поканен лично от Апостол Карамитев, за асистент в театралната академия, през 1973 година! Човекът, който след внезапната смърт на Апостол..

публикувано на 24.10.23 в 16:04
С Дейвид Фрик и Любов Костова

Истинската музика помага на хората да си живеят живота

Дейвид Фрик е музикален журналист и водещ на онлайн радио предаване. Музикален редактор и журналист в списание  Rolling Stone в продължение на три десетилетия и сега допринася за MOJO и други публикации. Той е четирикратен носител на наградата..

публикувано на 21.10.23 в 12:34