Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Добър вечер, София

Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“


Публикации

Ммм, пържено! И ооо - вредно!

Защо и колко е вредна пържената храна

Повечето хора знаят, че пържената храна е вредна, но малко от нас имат волята да я зачеркнат от менюто си. По-важният въпрос обаче е „Защо?“, защо тя е вредна. Какво се случва с храните по време на процеса на пържене, което ги прави..

публикувано на 11.09.20 в 13:04

"Откраднаха" детектор против сблъсък от скакалците

Инженери от САЩ разработиха детектор, който да помага на дронове, роботи и самоуправляващи се автомобили да избягват произшествия, пише сп. "Нейчър илектроникс". Разработката на специалистите от университета на Пенсилвания е вдъхновена от естествена..

публикувано на 28.08.20 в 09:44

"София срещу провинция" - трима на трима в словесна схватка

Комедийното шоу "София срещу провинция" предстои на отворената сцена на "Кино Кабана" тази вечер.   Шестима комедианти от Inside Joke Stand-up Comedy - трима от столицата и трима от дълбоката провинция, ще премерят шеги и пънчове в уюта на студени..

публикувано на 27.08.20 в 17:17

Кучето е домашен любимец повече от 15 хилядолетия

По случай днешния Световен ден на кучето британският в. "Дейли експрес" предлага няколко любопитни факта за четириногите другари на човека : - Кучетата са първият опитомен от човека животински вид. Най-ранните свидетелства за отглеждането им като..

публикувано на 26.08.20 в 13:03

"Лятно кино 2020" - през уикенда в "Студентски град"

В света на късометражното кино можете да попаднете този уикенд в парка на “Студентски град” с инициативата "Лятно кино 2020".  Събитието ще бъде по залез от 28 до 30 август, а входът е свободен, точно като духа на младите. Мaртина Георгиева  е..

публикувано на 24.08.20 в 12:34

Защо е важно да поддържаме алкално-киселинния баланс в тялото си

Както вероятно добре знаете, тялото ни е съставено предимно от вода. Тази водна среда спомага за пренасянето на хранителни вещества, кислород и провеждането на биохимични реакции в организма ни. Както в природата, така и в организма ни, водната среда..

публикувано на 21.08.20 в 07:55
Коко Шанел

Коко Шанел - от бедно френско момиче до модна легенда

Днес се навършват 137 години от рождението на модната икона Коко Шанел, която прави революция в модните среди, превръщайки модата в практична и удобна за дамите.  Включва акценти от мъжките дрехи в дамската мода. Създател е на така известната марка черна..

публикувано на 19.08.20 в 18:10

"Обрат" или какво остава след края на любовта

Дуетът Reflexion наскоро направи премиерата на новата си песен “Обрат". Музиката и аранжиментът са на двамата изпълнители Сара Митова и Петър Керемидчиев, подпомогнати от Илия Стоилков (Ilko Beats). Иван Тишев записва ексклузивно соло китарата в..

публикувано на 18.08.20 в 15:50

Притеснителна ли е намалялата двигателна активност на децата

2020 година ни изненада с много неочаквани събития. Едни от тях са социалната изолация и забраната да се събираме с много хора на едно място. Възрастните някак по- лесно възприеха наложените ограничения, но за децата това беше голямо..

публикувано на 14.08.20 в 14:24

Емоциите ни подвластни дори на малкото недостиг на сън

Дори незначителна липса на сън може съществено да повлияе на емоционалното състояние на човек, съобщава сайтът "Медикъл нюз тудей", позовавайки се на норвежко проучване. Авторите му от Норвежкия университет за наука и технология са провели изследване с 52..

публикувано на 13.08.20 в 11:10