Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Добър вечер, София

Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“


Публикации

Два дни със завладяващи истории в “Мини детски филмов фестивал”

“Мини детски филмов фестивал” ще потопи най-малките зрители в магията на киното от 9 до 11 октомври в Културен център G8. Поканата е отправена към децата над 4-годишна възраст, които могат да гледат вълнуващи късометражни и пълнометражни филмови..

публикувано на 09.10.20 в 11:50

Йога, медитация и танци край гигантски аквариум в Хонконг

Закъсалият за средства аквариум "Оушън парк" в Хонконг предлага фитнес занимания, йога, медитация и курсове по танци. На яркия фон на гигантски аквариум, пълен с акули, манти и други водни обитатели. Този ход е предприет от собствениците, в опит да..

публикувано на 08.10.20 в 15:40

Притеснения за външна и вътрешна намеса на изборите в САЩ

Американците се готвят за президентските избори през ноември, след които ще стане ясно дали Доналд Тръмп ще остане още четири години в Белия сом. В една изключително нажежена обстановка някои от основните теми са Covid-19, борбата за расова..

публикувано на 07.10.20 в 20:35

Сладкиш с формата на коронавирус е хит в Прага

Кафене в историческия център на Прага предлага на посетителите сладкиш с формата на новия коронавирус, предава Ройтерс. В нормални времена "Черната Мадона" гъмжи от туристи, нетърпеливи да се потопят в кубистичния му интериор. Но по време на пандемия..

публикувано на 07.10.20 в 19:30

Тръби от лава - възможност за градове на Луната

Вертикални тунели от лава на Луната могат да помогнат за изграждането там не само на бази за дългосрочен престой на хора, но и на цели градове, каза ученият от Японския институт за радиологични изследвания Сатоши Кодайра пред РИА Новости.  С група от..

публикувано на 07.10.20 в 11:10

Григори Кюлев-Гого за новата прическа мълет

Мълет (на английски mullet - кефал) е прическа, в която косата отгоре и отстрани е подстригана късо, а отзад е оставена дълга. През 70-те и 80-те години на миналия век много известни актьори и музиканти носят косите си по този начин. Сред тях са Пол..

публикувано на 06.10.20 в 13:23

Тротоара - творчество, вдъхновение, споделяне, общуване и труд

"Младите хора не са бъдещето. Те са настоящето." Това е мотото на хората от фондация Тротоара . Създателят - Деян Янков е номиниран за наградата " Будител на годината ". А защо ли? Защото от създаването на фондацията той се е заел с каузата да помага..

публикувано на 30.09.20 в 17:12

Приказки по ноти в Политехническия музей

Приказки по ноти в Националния политехнически музей . Това е представлението на двете дами от проекта Приказки по ноти - Цвета Мишкова - Цветоплети и Миа Малина . Става дума за театрално музикален спектакъл, в който са включени предмети от бита,..

публикувано на 30.09.20 в 13:23
Безделието и мързелът са две различни неща

Безделието има положителен ефект върху мозъка

Безделието има положителен ефект върху мозъка, твърдят психолози. Оказва се, че дори, когато си почиваме, занимаваме се с хоби или спорт, можем да бъдем измъчвани от безпокойство. Безделието е полезно за мозъка, само ако го практикуваме правилно,..

публикувано на 16.09.20 в 08:31
Ммм, пържено! И ооо - вредно!

Защо и колко е вредна пържената храна

Повечето хора знаят, че пържената храна е вредна, но малко от нас имат волята да я зачеркнат от менюто си. По-важният въпрос обаче е „Защо?“, защо тя е вредна. Какво се случва с храните по време на процеса на пържене, което ги прави..

публикувано на 11.09.20 в 13:04