Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Добър вечер, София

Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“


Публикации

Новият сингъл на Nib - aнимирана история за щастието на уличния музикант

Николай Бекриев - Заека, от култовата група „Анимационерите“ представи в ефира на Радио София своя нов проект NiB: Now in Bulgaria. Премиерата на четвъртия сингъл на NiB: Now in Bulgaria се състоя на импровизирано парти, в което гостите станаха..

публикувано на 08.06.21 в 14:19

Комиксът „Как да бъда як“ – полезен за деца и за родители

Богдан Василев и Михаил Баленков  които създават интересното  четиво, казват, че той е интересен  за децата, но също така полезен и за родителите, защото предимно те полагат грижи  за децата.  „Надяваме се комиксът да допада и на тях,..

публикувано на 07.06.21 в 17:46

Да си влогър и пътешественик е приключение

Дарио Диониси знае какво означава да си влогър и пътешественик, и го прави много умело. Той се бори срещу скучното градско ежедневие и се старае да прекарва по-малко време на едно и също място, затова и се смята за гражданин на света. Както самият той..

публикувано на 03.06.21 в 16:24

Много да се смеете и да не се изнервяте

Лазара Златарева , всъщност е добре познатата на няколко поколения пораснали вече деца, Кака Лара. С нея се върнахме към емблематичното, за времето си и единствено предаване „Милион и едно желания“ , в което можехме да гледаме любимите си..

публикувано на 03.06.21 в 15:23

Музикално-поетичен спектакъл в Деня на Ботев предава яркото послание на неговите стихове

Режисьорът Владимир Мастиков разказа в ефира на Радио София за музикално-поетичният спектакъл „Земя на Българите.“  Идеята на спектакъла е да засили себеусещането в смисъла на държава, в смисъла на нация и патриотизъм. Режисьорът изтъкна като..

публикувано на 01.06.21 в 14:13
„Шарлатан“ на Агнешка Холанд е по действителен случай

„Шарлатан“ на Агнешка Холанд е сред 4-те кинопремиери

Афишът с кинопремиери тази седмица е богат, разказа пред Радио София Деян Статулов в редовната си радиорубрика. И започна представянето с новия американски филм „Круела“ (САЩ, 2021) с участието на Ема Стоун и Ема Томпсън по романа на Доди Смит..

публикувано на 28.05.21 в 19:51

Нина Николина представя „Сън“

Картини и скулптури оживяват във видеото на Нина Николина „Сън“ Видео реализацията на „Сън“ е в типичния за Нина Николина арт стил. Част от снимките са реализирани в Национална академия по изкуствата, сред изящни картините и скулптури...

публикувано на 28.05.21 в 16:39

Новият проект на Пламен Бонев-De La Bona променя модерната рок сцена

След зашеметяващата продукция на високи обороти „Всичко ще пребори любовта“, сега финалистът от „Гласът на Финландия“ и „Гласът на България,"    Пламен Бонев -  De La Bona е готов с ново парче.  Преди година видеото му беше в холивудски..

публикувано на 28.05.21 в 15:37

Актрисата Гергана Костова разказва как "Заваля вятър" с послание за любов

Те са Гергана Костова и Гергана Костадинова.Разказват ни как са сътворили съвместната си песен „Заваля вятър.“ Накратко да кажем кои са те: Гергана Костова е актриса и творчески ръководител и създател на студио "Театрална шапка", Преподава..

публикувано на 28.05.21 в 14:22
Коста Колев

С диск и концерт БНР отбелязва 100 години от рождението на Коста Колев

Тази вечер Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов кани почиталите си на концерта „Люлка се люля“. Той е посветен на 100-годишнината от рождението на един от най-големите творци във фолклорното изкуство..

публикувано на 27.05.21 в 16:54