Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Публикации

Как да избегнем разочарованието от безотговорен партньор

Какво определя един човек като безотговорен? Какви са признаците за наличие на подобно поведение и как да избегнем разочарованието от подобна връзка? Тези въпроси обсъждахме в предаването ни „Контрасти“ със семейния терапевт Стоян Георгиев ...

публикувано на 03.02.18 в 09:00

Принадлежи ли ни семейният ни партньор

Има ли пречки пред любовта? Такива, които сами създаваме, макар и несъзнателно в повечето случаи. Какви грешки най-често допускаме в отношенията  ни с партньора - грешки, които разрушават връзката или брака ни? Тези въпроси обсъждахме в предаването..

обновено на 27.01.18 в 11:38

Проявяват ли творчество партньорите в семейните отношения

Що е то творчество в семейните отношения, може ли то въобще да съществува на територията на семейството и как се съвместява със семейните задължения? Отговорът на този въпрос дава психотерапевтът Божидар Цендов в продължението на разговора ни с него от..

публикувано на 20.01.18 в 11:10

Важно е да имаме и личен живот в семейството, да не губим индивидуалност

Какви промени стават в съвременното българското семейство? На какво се дължат какви са ползите от тях и носят  ли някакви негативни  последици? И още - какви са отношенията между половете в едно семейство и как се отразяват промените в семейната среда на..

публикувано на 13.01.18 в 11:05

Печелим или губим, създавайки клюки и интриги

В човешката природа ли и е създаването на интриги и клюки? Какво ни кара да го правим и какво си мислим, че печелим от това? Всъщност, печелим ли въобще, или това е само временно? Какво всъщност представляват клюките и как можем да ги спрем попитахме в..

публикувано на 06.01.18 в 11:05

Как се поражда конфликтът между поколенията

В предаването "Контрасти" ви припомнихме две важни теми - разговорите с психолога Елена Николова за конфликта между поколенията и с нейния колега Андрей Мреницов ще говорим за измеренията на щастието, както и за две от най-разпространените зависимости..

публикувано на 30.12.17 в 11:05

Как са се променили представите ни при избор на партньор

В предаването ни тази седмица обсъдихме отношенията между мъжа и жената. Какви са предпочитанията на съвременната жена, когато тя избира спътник в живота, както и какви са тези на мъжа? Опитахме се да разберем и кои предпочитания при избор на..

публикувано на 23.12.17 в 10:30

Омаловажаването на детските изживявания е залог за бъдещи проблеми

Какво представлява родителството като подход, отговорност и отдаване? Защо има конфликт между изискванията на родителите и истинската същност на детето. Какви са емоционалните нужди на детето и какво се случва, ако родителят ги пренебрегва...

обновено на 20.11.17 в 11:09

Какво крием зад "стената" от постове в социалните мрежи

В "Контрасти" тази седмица говорихме за илюзорния свят, който обитаваме чрез популярната социална мрежа "Фейсбук" с Росица Георгиева - маркетинг специалист.   Опитахме се да разберем дали само защото нещо е в социалната мрежа, то става актуално,..

публикувано на 11.11.17 в 11:05

Движещата човешка потребност е да живеем, но и... да мечтаем

В "Контрасти" тази седмица направихме опит за нов прочит на пирамидата на човешките потребности, която е съставена от Ейбрахам Маслоу с психотерапевта Божидар Цендов . Говорихме за това как човек задоволява потребността си да оцелее в съвременното..

обновено на 04.11.17 в 13:17