Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Публикации

Най-голямото ограничаващо вярване е "не заслужавам, не съм добър"

В предаването "Контрасти" тази седмица разговаряхме с психолога Божидар Цендов за най-ограничаващите вярвания, които човек има. Обсъждахме откъде водят своето начало, кой и как ги е формирал, какви вреди нанасят и какво можем да направим, за да се..

публикувано на 28.10.17 в 11:10

Анхедонията се поражда при вътрешнопсихичен конфликт

В "Контрасти" тази седмица разгледахме едно особено състояние, познато като aнхедония. Терминът означава буквално „без удоволствие“. Кога хората спират изпитват удоволствие от живота, какво „убива“ удоволствието и как човек може да си върне способността за..

публикувано на 21.10.17 в 11:15

За децата е трудно да са емоционално интелигентни

В „Контрасти“ тази седмица обсъждахме вътрешния свят на младите хора, емоциите и отношенията между подрастващите и начините, по които те ги изразяват. Опитахме се да разберем какво става, когато съпрузите не запазват функцията си на родители след..

публикувано на 14.10.17 в 09:35
Соня Спасова /д/ и Събина Накова

Хората с увреждания имат силни копнежи като всеки друг

В "Контрасти" тази седмица поставихме темата за равенството на хората с увреждания, провокирани от Фестивала на способностите, който ще се проведе на 8 октомври в София. В разговора ни със Соня Спасова - ръководител на дневен център “Светове“ към..

публикувано на 07.10.17 в 11:10

Константин Трендафилов: Грехът на интелигентните българи е безучастието

Младият поет и писател Константин Трендафилов гостува в предаването ни "Контрасти" тази седмица. С него говорихме по различни вечно актуални теми, но и за погледа му върху изкуството, за естетиката в отношенията между хората, кой носи промяната в наши..

публикувано на 30.09.17 в 11:10

Нора Ставрева: Затворих вратата в България, за да мога да я отворя в Италия

За нагласата да напуснеш родината си, за факторите, които те тласкат да емигрираш трайно, за ситуации и емоции, които трябва да преодолееш, за да оцелееш в чужда страна, за надеждата, стремежите, болката и огорчението, които те карат да загърбиш род и..

публикувано на 25.09.17 в 09:34

Какво казва медицинското право за правата ни като пациенти

Темата за правата на пациентите винаги е била обект на дискусии. Тези права са разписани в българското законодателтво и се препокриват с европейското и международното право. Какви са правата и задълженията ни като пациенти разказва в ефира на Радио София..

публикувано на 16.09.17 в 11:05

Тази събота в "Контрасти": Правата и задълженията ни като пациенти

В предаването "Контрасти" тази събота-16 септември, от 10.00 до 11.00 часа, заедно с адвокат Христина Николова, ще дискутираме правата и задълженията ни като пациенти, както и тези на медиците. Ще очертаем проблемните зони в отношенията лекар-пациент,..

обновено на 15.09.17 в 21:45

Увеличава се броят на съдебните спорове заради лекарски и медицински грешки

Увеличава се броят на съдебните спорове заради лекарски и медицински грешки. Има ръст и при исковете на медицински специалисти към пациенти. На фона на това има дефицит на специалисти по медицинско право и медицинска етика . Освен това липсват разработени..

публикувано на 09.09.17 в 10:30

Очаквайте в предаването "Контрасти"

След края на отпускарските месеци, предаването "Контрасти" се завръща в ефир. Тази събота - 9 септември, от 10.00 до 11.00 часа, в предаването "Контрасти" ще разговаряме с доктор Антония Григорова и за етичното консултиране като способ за..

обновено на 08.09.17 в 14:20