Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Цанка Миланова и мечтата ѝ да нахрани всички нуждаещи се

В страната ни има милион и половина българи, които живеят под прага на бедността. Всеки втори пенсионер изпитва недостиг на храна, а всяко пето семейство съществува в сериозна оскъдица. Именно на тях посвещава времето си героинята в предаването "Моята..

публикувано на 06.12.19 в 10:38

Детска градина в "Люлин" даде пример за солидарност и подкрепа

Да дадат добър пример на своите деца – за това се стараят всички родители. Едни го правят чрез делата си, други чрез думи. Така се ражда една положителна инициатива, провела се в една от групите в 32-a детска градина "Българче" в столичния квартал..

публикувано на 04.12.19 в 14:14

Да излекуваш и осиновиш бездомно животинче - всеки може да помогне

В много страни бездомни животни няма. Не се разхождат по улиците, не пречат, не цапат. У нас обаче не е така. Освен че, поради липса на кастрация се размножават осезаемо, често и ние допринасяме за увеличаване на броя им. Изхвърляме тези животнинки,..

публикувано на 25.11.19 в 12:33

Диана Тотинска - "бяла лястовица" в облагородяването на градската среда

Да е чиста и подредена градската среда - всички го искаме, но малцина работят в тази посока. Днес ще ви срещнем с едни от малкото, които отделят от свободното си време, за да ремонтират и чистят това, което някой е съсипал преди тях. Диана Тотинска..

публикувано на 20.11.19 в 12:55
Антъни Тодоров

Доброта, закърмена от първата глътка въздух

Като глина в ръцете на творец - такова е детското съзнание, оформяно с грижа от своите родители. Всеки урок, стъпка или съвет оставят трайна следа, която ще намери израз в действията като възрастен. Един малък художник, едва на пет години, предприема..

публикувано на 18.11.19 в 11:49
Десислава Николова

Да направиш добрина, да дариш бъдеще на много семейства

Да дадеш на тези, които нямат, когато си видял колко е хубаво да имаш, си е чиста доза благородство. Десислава Николова дарява - не материални блага, богатства или злато, а надежда и условия за спасяване на животи. Тя закупува апаратура вече на шест..

публикувано на 11.11.19 в 12:56

Надежда събира хората около хляба, кара ги да се чувстват равни

Знаете ли, че в някои части на България преди време на хляба често се е казвало „омирлик“. Освен, че е спасявал хората от глада, ги е обединявал, помирявал и сплотявал. Точно тези негови функции  възражда днес Надежда Савова-Григорова - културен..

публикувано на 04.11.19 в 13:29

Смисълът да вдъхновяваш и зареждаш още и още млади хора

На фона на боледуващата образователна система, в България все пак има малки извори на ентусиазъм и надежда. Намират се вдъхновяващи личности, които да поддържат пламъка на знанието жив. В "Моята история за доброто" ви представихме един млад възродител..

публикувано на 28.10.19 в 12:48

И малката подкрепа при семейства с недоносено бебе дава бърз и видим резултат

Има преживявания, в които личната болка се превръща в мисия, мъката и изплаканите сълзи   стават двигател на значими каузи. Точно такива лични преживявания са повод три майки да създадат организация, в която подават ръка на семейства, имащи..

публикувано на 28.09.19 в 12:15

Младите хора са настоящето, вдъхновение за всички нас

Всяко дете притежава уникален талант. За да го развие, обаче, някой трябва да му повярва и да разкрие хоризонтите на изкуството пред него. Често за това се грижат родителите. Оказва се, че за бъдещето на подрастващите отговорност проявяват и други будни..

публикувано на 23.09.19 в 13:56