Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Когато усетиш нуждата да помогнеш и увлечеш съмишленици

За някои хора времето е пари. За други то е безценно, ако е споделено с познати или непознати, които ги е грижа за тях. От безценното си време подаряват група колеги, чиито пътища се преплитат в китен хотел в столицата ни. Всеки от тях помага с каквото..

публикувано на 16.09.19 в 12:26

Александър и Филипа "дават крила" на децата от социалните домове

С времето все по-рядко намираме време да бъдем в полза на някой друг. Затваряме се в собствена си черупка и се интересуваме само от собствените си потребности. Но, разбира се, изключения винаги има. Има и добри примери... Едно момче вече години наред..

публикувано на 01.08.19 в 14:43

Да помагаме с нещо реално на семействата с болно дете или човек с увреждане

Често отказваме да говорим открито за болката, която ни заобикаля. Когато видим просещ човек се обръщаме на другата страна; срещнем ли човек с патерица бързаме да минем пред него, за да не ни бави; мине ли покрай нас майка с инвалидна количка, чукаме на..

публикувано на 22.07.19 в 14:18

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш - в това е убедена героинята ни днес. Търпение има в изобилие и за това е богат на постижения човек. Виолета Димитрова е от онези хора, които са готови да пренебрегнат собствените си нужди, за да са..

публикувано на 12.07.19 в 13:13

"Резиденция Баба" - когато младите даряват крилете си на по-възрастните

В "Моята история за доброто" тази седмица ви разказахме за една дълго бленувана и вече сбъдната мечта. Свързвана е с потенциала на младежи от града и със знанието на възрастни хора в обезлюдяващи се села.  Всичко започва през 2015 година, когато..

публикувано на 04.07.19 в 15:53

Ралица Енева - боец и майка на победител

В "Моята история на доброто" ви срещнахме с една майка - боец, родила дете, което е победител.  За да разбере човек колко е силен, първо трябва да се изправи срещу най-големите си слабости. Да премине през драматични битки, да погледне страха директно в..

публикувано на 27.06.19 в 14:57

Кирил Кирилов: Да усетиш промяната в едно дете е мотивът, който ме вдъхновява

Всяка година повече от 1000 деца биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилното отделение. Тяхното детство започва в социален дом или разделени от родителите си, обгрижвани от чужди хора. За да бъде променена тази действителност,..

публикувано на 24.06.19 в 13:13

Анжела Недялкова и нейната „Мисия добротворител“

С времето броят на хората, които изразяват своята обществена позиция, активно расте. Онези, които не се са съгласни с неравностойния живот на някои деца или хора в беда, се увеличават. В повечето случаи тези хора имат нужда от леко напътствие - с..

публикувано на 17.06.19 в 13:12
Пламена Димитрова живее в Стара Загора, но за добрините ѝ към животните знаят в цялата страна

Пламена Димитрова е най-големият дарител на Старозагорския приют за животни

Всяко сторено добро е впечатляващо. Хубаво е, когато то остави трайна следа в съзнанието на някой, който не е замесен пряко в него. Днес ви срещаме с Теди Петрова , която покрай хобито си да открива хора за пример, остава силно впечатлена от..

публикувано на 11.06.19 в 17:17

Теодор Цветков ще преплува 30 езера, за да подкрепи жените, болни от рак

Някои добрини се случват естествено, други - с големи усилия, а трети с предизвикателство към физическите и психическите сили... В "Моята история за доброто" ви срещнахме с едни момчета, които сами се подлагат на изпитания в името на доброто. Те са на..

публикувано на 04.06.19 в 11:46