Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Леонора Шокордова: И близките ти, и малките радости могат да те направят красив

Приключва седмицата, която в „Радиоприемница“ посветихме на темата за свръхконсуматорството и идеите за отговорно потребление.

Както знаем и както се убедихме в изминалите издания, консуматорството има различни измерения – от покупката на риба в ден като днешния до това – как и с какви средства се грижим за външния си вид, например.

Първият днешен събеседник е Леонора Шокордова - маркетинт мениджър за България на един от водещите световни брандове на продукти, свързани с външния вид и застъпничеството за естествената красота.

Наистина, всяка фирма се стреми към печалба и развитие на бизнеса. В нашата компания обаче никога този стремеж не е бил на всяка цена – обясни Леонора Шокордова. – Опитваме се съобщенията и кампаниите, които правим, да променят положително живота на потребителите – било то храни, продукти за почистване или козметични брандове.

Моделът на поведение на фирмата ѝ диктува вслушване в мненията на клиентите, съобразяване се с потребностите и насоките, които те подсказват. Някои от брандовете „поглеждат“ отвъд външното, визуалното, провокират жената да изяви това, което е дълбоко заложено в сърцето или мислите, да открие вътрешната си красота, с което да си вдъхне самочувствие.

Не е задължително да влезеш в определени стандарти, за да си стойностен.

Шокордова разказа за кампания и "Книга а истинската красота", в които жени от различни възрасти са споделили какво за тях е красотата, какво ги е направило такива, каквито са днес, какво е трябвало да преодолеят, с какво се гордеят. Де факто кампанията е послужила и като своеобразно проучване. Според него само 32% от анкетираните жени смятат себе си за красиви. От друга страна 71 на сто от дамите твърдят, че това, което прави красива една жена е нейната вътрешна увереност, сила и спокойствие.

Около 60% от жените виждат красотата в семейството и децата – очевидно най-близките ти хора могат да те направят красив със спомените и преживяванията, които имате

Посланието ни е: Радвайте се на това, което сте, не бъдете толкова строги към себе си, намирайте красотата в малките неща…

Чуйте разговора на Катя Василева с Леонора Шокордова.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Скрининг в ранна детска възраст може да ограничи престъпността сред непълнолетните

От общото осъдените лица през 2018 г. броят на непълнолетните е 999, от които 69 са за престъпления против личността. Това показват данните на Националния статистически институт. “Необходима е превенция - това е ролята на държавата - индивидуална и генерална превенция. Това е и ролята и функцията на Наказателното право”, казва наскоро завършилият юрист..

публикувано на 24.01.20 в 18:05

Арх. Здравков: Темата "Ломско шосе" може да приключи до няколко месеца

Възможно е да започне разширението на бул. „Ломско шосе“, от едноименната метростанция до Околовръстния път, още през тази година. Това заяви главният архитект на Столичната община Здравко Здравков , който поясни, че всичко зависи от отчуждаването на имотите в района. Но несъгласни с изкупните цени, няколко месеца вече собствениците на земите провеждат..

публикувано на 24.01.20 в 17:53

България отново е на първо място по корупция в Европа

България отново е на първо място по корупция в Европа, а в световен план се нарежда между Ямайка и Суринам. Това показват резултатите от международния Индекс за възприятие на корупцията за 2019 година на асоциация „Прозрачност без граници“.  При съставянето на оценката за България са използвани доклади на 10 авторитетни международни изследователски и..

публикувано на 24.01.20 в 17:29

Още бележити българи на фасадите на санирани блокове в "Люлин"

Ликовете на Светите братя Кирил и Методий се появиха върху фасадата на блок 227 в "Люлин". Така районната администрация продължава своята инициатива за изобразяване на бележити българи по обновените жилищни сгради. Тя стартира през 2018 г. с изображенията на Васил Левски (върху бл. 317 и бл. 423) и Христо Ботев (на фасадата на бл. 604). Кметът на..

публикувано на 24.01.20 в 16:26
Поля Станчева

Поля Станчева: БНР продължава да помага на хората да мечтаят

Българското радио е имало своя регионална радиостанция в Скопие още преди края на Втората световна война. Интелектуалецът Димитър Гюзелов, който настоява да звучи българска реч по Радио Скопие, става директор, а по-късно е осъден и разстрелян. До тези и други непознати или малко известни факти се е докоснала Поля Станчева, докато проучва архиви и..

публикувано на 24.01.20 в 15:36

Изкуственият интелект - драстична промяна в начина ни на живот

Изкуственият интелект обединява различни технологии, свързани с машинното самообучение, невронни мрежи и други, които имат приложение в различни индустрии - в биотехнологиите, роботиката, финтек.  Казано по-достъпно, в това понятие се събира желанието на хората да създадат машини, които могат да реагират на обкръжаващата среда, постигайки..

публикувано на 24.01.20 в 15:28

Sofia Game Jam Week 2020

Как се създава видеоигра за три дни? С идея, много труд и хора, с които си се запознал преди 2 минути. Това е рецептата за успех на Sofia Game Jam,а от миналата – 2019 година, столичното издание си има добавка и стана Sofia Game Jam Week. Главният организатор – Филип Търпов, разказва какво да очакваме през тази седмица: Какво е Game Jam?..

обновено на 24.01.20 в 14:51