Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Леонора Шокордова: И близките ти, и малките радости могат да те направят красив

Приключва седмицата, която в „Радиоприемница“ посветихме на темата за свръхконсуматорството и идеите за отговорно потребление.

Както знаем и както се убедихме в изминалите издания, консуматорството има различни измерения – от покупката на риба в ден като днешния до това – как и с какви средства се грижим за външния си вид, например.

Първият днешен събеседник е Леонора Шокордова - маркетинт мениджър за България на един от водещите световни брандове на продукти, свързани с външния вид и застъпничеството за естествената красота.

Наистина, всяка фирма се стреми към печалба и развитие на бизнеса. В нашата компания обаче никога този стремеж не е бил на всяка цена – обясни Леонора Шокордова. – Опитваме се съобщенията и кампаниите, които правим, да променят положително живота на потребителите – било то храни, продукти за почистване или козметични брандове.

Моделът на поведение на фирмата ѝ диктува вслушване в мненията на клиентите, съобразяване се с потребностите и насоките, които те подсказват. Някои от брандовете „поглеждат“ отвъд външното, визуалното, провокират жената да изяви това, което е дълбоко заложено в сърцето или мислите, да открие вътрешната си красота, с което да си вдъхне самочувствие.

Не е задължително да влезеш в определени стандарти, за да си стойностен.

Шокордова разказа за кампания и "Книга а истинската красота", в които жени от различни възрасти са споделили какво за тях е красотата, какво ги е направило такива, каквито са днес, какво е трябвало да преодолеят, с какво се гордеят. Де факто кампанията е послужила и като своеобразно проучване. Според него само 32% от анкетираните жени смятат себе си за красиви. От друга страна 71 на сто от дамите твърдят, че това, което прави красива една жена е нейната вътрешна увереност, сила и спокойствие.

Около 60% от жените виждат красотата в семейството и децата – очевидно най-близките ти хора могат да те направят красив със спомените и преживяванията, които имате

Посланието ни е: Радвайте се на това, което сте, не бъдете толкова строги към себе си, намирайте красотата в малките неща…

Чуйте разговора на Катя Василева с Леонора Шокордова.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Мангъров

Доц. Мангъров: Маските не са начинът за справяне с коронавируса

До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии, с каквито се сблъскваме всяка година - свински грип, птичи грип, хонконгски грип, никога досега, нито Световната здравна организация, нито Американският център по заразни и паразитни болести (CDC), нито който и да е от другите институти са казвали, че маските вършат някаква работа...

публикувано на 20.10.20 в 10:04

Нова лаборатория откриват във факултет "Автоматика" на ТУ

Нова лаборатория по вградени системи за управление се открива днес във Факултета "Автоматика" на Техническия университет в София. В нея  ще се обучават магистри от най-новата специалност на факултета - "Вградени системи за управление". Студентите ще усвояват базови знания за принципите и методите на автоматизираното управление, които ще се прилагат във..

публикувано на 20.10.20 в 09:15

БАН се включва в "Европейската нощ на учените"

Българската академия на науките ще се включи "Европейска нощ на учените 2020" с поредица от срещи на ученици с едни от най-изявените български учени.  Инициативата "Един ден в живота на академика" ще позволи ученици ще могат да наблюдават как преминава денят на утвърдени професионалисти в различни области на науката. Чл.-кор. Николай Николов ще посрещне..

публикувано на 20.10.20 в 08:55

Откриха слабо място на коронавируса

Американски учени са открили слабо място при няколко коронавируса, сред които е и причинителят на Covid-19 - SARS-CoV-2, пише сп. "Сайънс". Авторите на настоящото изследване от Института за биомедицински науки към университета на Джорджия отбелязват, че коронавирусите SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 и MERS-CoV могат да имат сходни "слабости", което позволява..

публикувано на 20.10.20 в 08:25

Стоичков сред 10-те най-добри на поста ляво крило в световния футбол

Легендата на българския футбол Христо Стоичков получи огромно признание, след като бе избран сред десетимата най-добри футболисти в историята, играли на позицията ляво крило. Класацията е на авторитетното френско издание "Франс Футбол". Списанието обяви по 10 играчи на всеки пост, а с това бе дадено и началото на търсенето на 11-те най-велики..

публикувано на 19.10.20 в 18:56

Млади семейства намират по-добър живот в кюстендилско село

През последните години кюстендилското село Буново се превръща в притегателен център за група млади хора, обединени от идеите за природосъобразния начин на живот, строителството с естествени материали и възраждане на селския бит. Вероятно всеки, който е пътувал до Кюстендил през Конявската планина, познава добре указателната табела на разклона към..

публикувано на 19.10.20 в 17:33

Промените в Закона за лова са, за да се угоди на лобито на ловджиите

Срещу промените в Закона за лова се обединиха много природолюбители, еколози, както и цялото общество. “Няколко са основните проблеми. На първо място се предлага със заповед на министъра на земеделието и храните да се прави масов отстрел на животни при евентуални съмнения за заболяване, но то не е необходимо да бъде доказано, т.е. може и без..

публикувано на 19.10.20 в 16:56