Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да се прегледаме безплатно онлайн при над 50 лекари

Снимка: официален профил

Възможността за дистанционен медицински преглед вече е по-скоро необходимост, отколкото екзотика. Така се спазва социалната изолация и риска от заразяване. Затова и една от големите платформи у нас, която е сред лидерите в сферата на телемедицината, започна да предоставя безплатно част от услугите си. 

"В тази кризисна ситуация стартирахме специална кампания и предоставяме нашия технически ресурс, за да могат и лекарите, и пациентите да се чувстват добре и удобно," каза пред Радио София Красимира Масларова от medcare.bg, като добавя, че от платформата са заявили в официално писмо желанието си да предоставят безвъзмездно целия технологичен телемедицински ресурс, с който разполагат, на държавата, за да се тества и използва при необходимост. 

В момента над 50 лекари дават безплатни онлайн консултации, което е особено полезно за хора под карантина, както и за хора с други здравни проблеми, различни от Covid-19. 

"Специалистите са различни - има общо практикуващи лекари, има дори офталмолози и акушер-гинеколози, "обяснява Красимира Масларова 

За да се осъществи такъв преглед е необходима регистрация в платформата, а опциите са няколко - записване на час, консултация по документи или (при възможност) онлайн среща с лекаря в рамките на следващите 10 минути след заявката. Самият преглед обикновено е с продължителност 20 минути - "установихме, че обикновено това време е достатъчно, като се съобразихме  и с факта, че лекарските кабинети работят на 15-минутен график", обяснава Масларова. 

Платформата работи с редица медицински центрове и болници в София, сред които ИСУЛ, и със здравни заведения в Дряново и Сливен.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Телемедицината - иновативен помощник в действие

Отдалечената диагностика на някое заболяване или изпращането на здравен съвет дистанционна са възможносит, които не заместват физическия преглед от лекар. В редица случаи обаче, това е единствен възможен вариант за медицинска помощ. На някои места в..

публикувано на 14.02.20 в 17:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите на любовта - Мими Балканска

Мими Балканска живее щастливо с два пъти по-млад на ул. „11-и август“ 1А С Тодор Младенов примата на оперетата е щастлива 16 години Легендата на оперетата Мими Балканска се е омъжвала два пъти, имала е безброй увлечения, но среща любовта на..

публикувано на 27.11.21 в 14:00
Константин Мравов

Константин Мравов

Младите легенди в лицето на журналиста от програма "Хоризонт", автор на подкасти и прекрасен фотограф -  Константин Мравов: "Имам проблем с понятието "млад човек" в България, използват го за пълни празнословици. Той е митично същество, което има..

публикувано на 27.11.21 в 15:15
#Чичо Коледа актьори, водеща, режисьор

„Чичо Коледа“ през сълзи и смях

Премиерата на филма беше на 23.11.2021 год. в Зала 1 на НКД, а гости в студиото са Ивайло Пенчев – режисьор на филма, както и актьорите Симона Халачева и Стефан Денолюбов, които изпълняват две от главните роли във филма: "Идеята се роди от един..

публикувано на 27.11.21 в 11:32
актьори и редактор

Правеше добро по много, всеки ден

В памет на Стефан Данаилов: На 27.11.2021 год. се навършват 2 години от смъртта на Проф. Стефан Данаилов. Гости в студиото ще бъдат актьорите Стойо Мирков и Антон Порязов. Стойо Мирков е студент от т.нар. „Златен Клас“ на Стефан Данаилов,..

публикувано на 27.11.21 в 10:49
Десислава Цветанова

Аз съм, правя, имам

Десислава Зветанова за бутиковата си програма: Аз съм, правя, имам": "Адресирана е към начина ни на живот и ни води до прегаряме. В тази бутикова програма, ще променим начина си на живеене. Ще приоритизираме. Самата програма е с 4 модула:..

публикувано на 27.11.21 в 10:04
Университет за национално и световно стопанство

Връчиха приза „Студент на годината“ в УНСС

Университетът за национално и световно стопанство проведе конкурс за студент на годината и връчи награди в различни категории. „Десето поредно издание на конкурса „Студент на годината“, което се превръща в едно традиционно събитие в календара..

публикувано на 26.11.21 в 18:13

Конкурсът „Нашата зелена елха“ насърчава "зеленото мислене" на децата от столични градини

От 15 ноември до 15 декември 2021 г. , детските градини от столичните райони „Искър“ и „Нови Искър“ могат да се включат в конкурса „Нашата зелена елха“ . Той е част от поредица конкурси, насърчаващи разделното събиране на отпадъци от опаковки,..

публикувано на 26.11.21 в 16:58