Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фитнесът не е само спорт

И по време на коронапидемията има как да не прекъсваме упражненията

Фитнесът е един от безспорните лидери между различните начини за постигане на по-добър външен вид.
При този спорт и резултатите са по-бързо видими, което го нарежда сред най-желаните - непосредствено преди да изложим тяло на плажния пясък.

Анкета на Мария Бояджиева показва какво води хората във фитнес залата: ставаш по-здрав, живееш по-лесно, изглеждаш по-добре, имаш добър тонус...

Доказано е - фитнесът е сред най-нетравмиращите спортове, дори се прилага за възстановяване, за рехабилитация.

"Ако нещата се правят бавно и както трябва, могат да се очакват високи резултати", казва човек с опит.
А има и хора, които посещават фитнес залата не толкова заради уредите, а за социални контакти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Грийнпийс" – България набира доброволци заради климатичната криза

"Грийнпийс" – България и Националната асоциация на доброволците в Република България организират отворена среща на тема "Какво е да си доброволец по време на климатична криза?" Всеки може да се запише и да стане доброволец на страницата на организацията. Докато институциите постепенно се приспособяват към новата ситуация, ще има нужда от много..

публикувано на 09.09.24 в 16:40
Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР с празничен концерт за Деня на независимостта

Светлин Русев ще е солист в празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски, посветен на Деня на независимостта на България. Събитието е на 18 септември от 19:00 ч. в Голямата зала на Софийската опера и балет. Концертът се организира от БНР и Сдружение "Реформ Юнион Клуб"  с подкрепата на Столична община...

публикувано на 09.09.24 в 16:13

"Синдео" стартира цялостна програма за нови учители

Текущо във формалната образователна система в България има близо 56 000 учители, директори и заместник-директори с преподавателска заетост. От тях 65% са над 45-годишна възраст и 15% са над 60-годишна възраст. Приложна академия за образование "Синдео" стартира цялостна програма за нови учители, която има за цел да даде необходимите практически..

публикувано на 09.09.24 в 16:03
Надежда Бачева

Всеки столичен район ще разпредели 200 000 за граждански проекти. Давайте идеи!

До края на септември (внимание: до 00:00 ч. на 30.09.2024 г.) в Столичната община се приемат идеи, облечени в проекти за финансиране, които могат да подобрят живота в съответния квартал, район или в големия град. Предложенията могат да се правят от граждани, навършили 16 г. с настоящ адрес на територията на Столичната община,..

публикувано на 09.09.24 в 11:57

Общински съветници изслушват граждани за разширението на "Опълченска"

Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика съм Столичния общински съвет съвместно с Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори и Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране днес предиобяд ще изслушат граждани на район „Възраждане“ по искане за преразглеждане и обсъждане на..

публикувано на 09.09.24 в 10:10

Морето от книги дойде пред НДК и по бул. „Витоша“

След Пловдив, Ботевград, Габрово и Варна, от 9 до 15 септември София отново е домакин на най-голямото пътуващо книжно изложение на открито, което тази година събира над 140 издателства от цяла България, предлагащи своите най-нови, интересни и търсени заглавия. 59-те бели шатри на 12-ата Алея на книгата са разположени на пешеходния..

публикувано на 09.09.24 в 07:57