Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Торосян - посланик и експериментатор

Ованес Торосян е търсен и за филмови роли
Снимка: БГНЕС

„Изключително е важно театърът да има свое лице. Щастлив съм, че и тази година съм сред посланиците в „Нощта на театрите“. Ние, артистите сме отговорни да доставяме културата до хората, които не се занимават с изкуство. Това е една приятна отговорност“, заяви пред Радио София Торосян, един от посланците на инициативата.

По думите в коронавирусната обстановка и зрители, и актьори имат още по-голяма необходимост от това събитие, за да не остава театърът „в периферията“.

След експеримента „Game Over“ през миналата година, Торосян е решил да продължи в късите театрални форми (по аналогия с късометражното кино).

Идеята е насочена към по-младите зрители или други, които по някаква причина още не са заобичали театъра, поясни актьорът: „Да ги заразим с магията на сцената и те сами да потърсят и големите спектакли“.

Младите хора са свикнали на много и кратка информация, на секундно удоволствие. Нямат търпение. Късият театър може да е много полезен в тази насока, смята още Ованес Торосян. Трябва да прецизно да се избере дозата и театралната „есенция, с която да се инжектира младият човек“.

Чуйте разговора на Катя Василева с Ованес Торосян.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

И в новите условия "Нощ на театрите" ще има

Осмото издание на “Нощта на театрите” идва на 21 ноември, а подготовката за събитието вече е в ход. И тази година се оформя се богата и интересна програма, като няма да бъде пренебрегнато и представянето на програмното съдържание и онлайн. Така повече..

публикувано на 20.10.20 в 14:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ролята на медиаторите в междусъседски спор

Какви са правата ни в междусъседски спор и как да подходим най-умно в решаването на казуси? Проблемите могат да бъдат от най-различно естество, а има и случаи завършили фатално за едната от страните. Подробности разказа адв. Албена Комитова. Тя е..

публикувано на 10.09.24 в 18:26

Готови ли са аптеките за електронните рецепти

От началото на септември аптеките работят по нови правила за електронните рецепти - какво въвежда тази промяна? Според публикациите в медиите голяма част от аптеките не са готови да работят по новите изисквания, защото още не са променили своя..

публикувано на 10.09.24 в 17:07

Има ли недостиг на учители?

Преди 15 септември има ли недостиг на учители и как процедират директорите с този проблем? Освен това, навсякъде още не са приключили ремонтните дейности, които може да влоши спокойната обстановка, която предполага един учебен процес. По темата..

публикувано на 10.09.24 в 15:46
Снимки: Марио Александров

Евроазиатските рисчета в зоопарка са момчета

Вече е известен полът на двете евроазиатски рисчета, които се родиха в Софийския зоопарк. Те са мъжки, съобщават от софийската Зоологическа градина. Двете момченца и майка им Куанта могат да бъдат видени сутрин рано и в по-късните следобедни..

публикувано на 10.09.24 в 15:21

D2 с Дичо и гости отбелязват 25 г. с концерт в Борисовата градина

25 години е младежка възраст за човека, но за рок група това е дълголетие, което си заслужава да бъде отбелязано не само в музикалните енциклопедии. През 2024 г. група D2 показа в много градове не само жизненост, но и много енергия за срещи с..

публикувано на 10.09.24 в 14:18
Постамент с визията на Хомо Фабер 2024, Венеция

Българското участие на биеналето за занаятчийско изкуство "Хомо Фабер 2024"

Трима българи участват в третото издание на биеналето за съвременно занаятчийско изкуство "Хомо Фабер 2024" , което се провежда от 1 до 30 септември в пространствата на фондация Джорджо Чини на остров Сан Джорджо Маджоре във Венеция. Сред..

публикувано на 10.09.24 в 12:29

Леле, да идем на фестивал с укулеле!

За шести път София е домакин на любопитния фестивал Uke Fest , в който има много настроение и музика, а както и името подсказва главна роля почти във всички събития е малката симпатична китарка, по-правилно казано – укулелето. Дата е 15..

публикувано на 10.09.24 в 09:49