Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата „10 години „Книга, илюстрация, печатна графика“ - пътешествие в света на книгата

Снимка: Фейсбук НХА

„Специалност „Книга, илюстрация, печатна графика“, отбелязва 10 години от обособяването на програмите си в магистърски курс на обучение. Това е и поводът за изложбата в галерия „Академия“, която може да бъде разгледана до 27-ми ноември.

Какво събира и какво показва тя, разказва асистент д-р Капка Кънева, която е част от екипа на катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“:

„Специалността се разви добре, като запази качествените добри традиции в сферата на професионализма в  областта на книгата, но през годините добавя и добави към тях, най-актуалното, присъщо на нашето ежедневие – начинът по който живеем и по който общуваме с книжните издания днес.“

 Тя изрази благодарност, че е имала възможност да учи точно тази специалност. „Най-хубавото е, че това е една реална специалност, която наистина подготвя  професионалисти, необходими на нашето общество“, допълни ас. д-р Капка Кънева.

Тя посочи още, че през този десетгодишен период, в катедрата са се дипломирали над 80 души, освен това диапазонът на дисциплините които се изучават в катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“ е изключително широк. Изложбата „10 години „Книга, илюстрация, печатна графика“, дава обширен поглед върху развитието на тази специалност от самото начало до днес.

Чуйте  повече в интервюто на Катя Василева с асистент д-р Капка Кънева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пловдив - културен европейски център

През 2024 година се навършват 39 години от създаването на инициативата "Европейска столица на културата" (ЕСК) и 10 години от обявяването на Пловдив за ЕСК за 2019 г. През 1985 г. тогавашният министър на културата на Гърция – Мелина Меркури се застъпва за избора на Европейски град на културата и първият носител на титлата става Атина. 14 години..

публикувано на 13.08.24 в 12:21
Джордж Харисън и Пол Маккартни

Ако детето си служи с предпочитаната ръка, ще се справя по-добре

Точно преди 40 години Международната конфедерация на леворъките хора обявява 13 август за техен празник , в знак на протест срещу десноръките, които често ги приемали за странни. Днес се знае, че те са 10-15% от хората , а това никак не е малко. Десетки проучвания показват, че леворъките са по-креативни, гневят се по-лесно, но и..

публикувано на 13.08.24 в 11:29
Диана Андреева

Промените в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават правата на децата

Промените в Закона за предучилищното и училищно образование , гласувани от парламента на 7 август т.г., са популистки и нарушават правата на децата. Текстовете са неясни и подлежат на широко тълкувание, което позволява използването им като средство за натиск срещу всеки човек и гражданска организация, смятат от Националната мрежа за децата..

публикувано на 13.08.24 в 09:36

Отново горещини

Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в София - около 35° . По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 30° и 34°...

публикувано на 13.08.24 в 07:20
инж.Недислав Веселинов( в средата)  с Роман и Яна

Пикът на Персеидите ни очаква днес

Звездният пик на Персеидите предстои тази вечер. За събитието разказа в предаването "Добър вечер, София", инж. Недислав Веселинов. "Тази вечер ще можем да наблюдаваме по 60 падащи звезди на час, посочи той и обясни, че източник на персеидите е прах от кометата "Суифт Тътъл", която на всеки 130 години обикаля слънчевата система, попадайки в близост..

публикувано на 12.08.24 в 17:33

BESCO организира първото издание на "Hall of Fame - Зала на славата на българските предприемачи"

Българската  предприемаческа асоциация (BESCO) организира първото издание на "Hall of Fame -  Зала на славата на българските предприемачи" , което ще се проведе на 11 ноември тази година, съобщиха от неправителствената организация, която  обединява стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с..

публикувано на 12.08.24 в 16:40

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан в Банкя

С хип хоп парти на басейн AquaBankya район "Банкя" ще отбележи 12 август – Международния ден на младежта. Събитието стартира в 18:00 ч. 2024 г. с вход свободен. Вечерта посветена на младите хора, е в изпълнение на проектите "Слушай Банкя" 1 и 2, които се финансират от програмата на Столична община "София – град на младите и активните". Предвиждат..

публикувано на 12.08.24 в 16:20