Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден протича без нарушения в 15-о СУ в “Надежда“ 2

Снимка: Ани Петрова

Изборният ден протича без нарушения в 15-о СУ в “Надежда“ 2, съобщи репортерът на Радио София Яна Спиридонова.

„Един от членовете на СИК ми сподели, че младите хора гласуват предимно с хартиена бюлетина. Изненадващо е може би, защото сме очаквали точно обратното да бъде, но важното е да се гласува, няма значение по какъв начин“, каза Яна Спиридонова.

Тя добави, че в училищата е създаден достъп за трудно подвижни хора.

До обяд в 15-о училище са гласували около 1000 души.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Христомир Сърбинов: Фокусът на I Am Sofia е обърнат към хората, за да събере богатството на нашия град

Чрез откритото мобилно студио на Радио София, продължаваме да се срещаме с личностите свързани с културния живот на града. Основен акцент в днешните празнични срещи е фестивалът IAm Sofia и събитията които ще бъдат представени в неговата програма. Христомир Сърбинов е човекът, който решава да създаде този фестивал, в който да обедини..

публикувано на 17.09.24 в 16:51

"ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира за пети път

Конкурсът "ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира своето 5-то издание в България. През септември и октомври 2024, в рамките на събитието ще бъдат организирани семинари по екологични политики на общините и ще бъдат прожектирани поредица от филми за околната среда, отворени за всички с вход свободен. Посолството на Франция в България и..

публикувано на 17.09.24 в 15:25

София отбелязва своя празник

В деня, в който Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София, и на който градът ни отбелязва своя празник, жители и гости се стекоха, за да присъстват на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Св. Александър Невски". По-рано Столичният общински съвет проведе..

публикувано на 17.09.24 в 15:06

"Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги" ще възродят разказваческия дух

Поредната среща с участник във фестивала I Am Sofia, който ще оцвети следващите дни в нашия град. Той е Стефан Касев, който участва във фестивала с форматите "Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги". "Два формата, които се завръщат под някаква форма. Зад "Писатели без книги" стои колегата Нинко Кирилов. И двата са насочени към разказване..

публикувано на 17.09.24 в 15:05

Преоткриваме София на временния инфопункт #soInfoIntoSofia в градина "Кристал"

Празничното студио на Радио София днес е разположено в градина „Кристал“, където е и временният инфопункт #soInfoIntoSofia, който цели три седмици ще гостува там с истории за символите на София и отворена сцена за културни събития. Мобилният павилион отваря врати с празнична програма и официално откриване от 16.00 часа. Инициативата е..

публикувано на 17.09.24 в 14:05

Художничката Любов Тотева ще бъде част от фестивала I Am Sofia

В предаването "Радиокафе" е срещата ни с художничката Любов Тотева, която е свързана със София по много линии и с днешния празник. "Обичам старите улици, старите сгради, старите кътчета на София", сподели тя. Израснала в столицата, намира уют в старите сгради, които носят духа на града. Уличката, по която обича да минава се нарича..

публикувано на 17.09.24 в 13:52
Мартен Роберто -радиоводещ, диджей и музикален редактор

Мартен Роберто ще бъде част от демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович

Навръх празника на София, градът ни ще бъде домакин на вълнуващо тенис събитие – демонстративна среща между Григор Димитров и Новак Джокович. Мартен Роберто, който е част от музикалния имидж на Радио София, ще привнесе музиката на това “спортно събитие на декадата“ , както го определи самият той. "Днес ще бъде наистина един страхотен..

публикувано на 17.09.24 в 12:55