Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тази вечер

С откриването на Африканско-карибския културен център започва и 4-дневна кинопанорама

Снимка: natfiz.bg

Африканско-карибски културен център (АККЦ) се открива като част от съществуващата катедра по Африканистика към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в сътрудничество с Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). 

Целите му са свързани с обучение и академичен обмен, социални дейности за студенти, насърчаване на културни и образователни изследвания и творчески инициативи, установяване на нови партньорства и разширяване на съществуващите в областта на междукултурния диалог и висшето образование между академични институции и други центрове от африканските и карибските страни.

Центърът ще бъде домакин на събития за представяне на африкански и карибски изкуства и култура, лекции, майсторски класове, презентации, представления, изложби, филми, фестивали, документални филми и т.н. пред студенти, членове на факултета, гости и пред широката българска общественост.

За него подборно разказаха пред БНР-Радио София директорът на АККЦ Светлана Стойчева и неговият координатор – роденият в Ямайка Патрик Андерсон (▼).


„У нас сме свикнали повече да говорим за Изток и Запад, но би трябвало да развием и знанията за Африка, по вертикала с