Да си блогър, влогър или „ютюбър“, да спечелиш голяма аудитория, която да следва това което правиш, снимаш и показваш, а след това да издадеш книга – това вече е класика в бизнеса.
Рефика Биргюл е извървяла този път. След като е била водеща в телевизионния канал „24 Kitchen“ и коломнистка, след YouTube канали на турски и на английски, тя вече има 5 книги зад гърба си. „Храната на новия Истанбул“ вече е и пред българските (по)читатели.
Авторката е завършила психология нещо различно от храненето, в продължение на години е директор на болница, работил е по културен кинофестивал, така че тя има опит в много различни сфери. Храната през цялото време ѝ е някаква страст и като лайтмотив я съпровожда. Книгата е пълна с истории от биографията на авторката, допълни пред БНР-Радио София Златина Димитрова, редактор на книгата от издателство „Кръг“:
„Всъщност цялата книга и всички рецепти са изпълнени с усещането, че храната е любов и удоволствие. Вместо някакви сложни химични формули, Рефика предлага използването на невидимата съставка, а именно да готвиш с любов за хората. Част от рецептите носят имената на хора, за които ги е готвила и вървят с история. Има съвети не само за готвенето, а и за отношението към храната. Стимулира експериментиращите готвачи.“
Самата Рефика Биргюл представя изданието така:
„Храната на новия Истанбул“ е резултат от голямата ми страст да измислям кулинарни изкушения, които са вкусни и лесни за приготвяне. В основата им е традиционната турска кухня, но на всяка рецепта съм придала различен съвременен привкус. Без значение дали ще навивате турско суши, или ще готвите кадаиф на тиган, се надявам рецептите ми да ви харесат и изненадат.“
Чуйте разговора на Гергана Пейкова.
Тази седмица в студиото на "Форум" водещият Лъчезар Христов разговаря с икономиста Георги Вулджев и журналиста Едуард Папазян. Темите в предаването днес са: Провал на шестия опит за избор на председател на Народното събрание - Усещам, че ДБ ще "гласува с отвращение" при следващото гласуване за председател на НС, коментира Едуард..
Трима от пет са музикантите от група Free 4 ALL , които бяха гости на екипа на предаването “Добър вечер, София“ - Тодор Бакърджиев-тромпет, Светослав Миланов – ел.пиано, Георги Попов - перкусии. В групата започнали трима, но разширяващите се музикални търсения на тримата, довели до необходимостта да търсят и нови членове. Днес са петима и не..
Чувството за принадлежност към дадена компания, новите взаимоотношения между работодател и служители, както и най-ценните фактори, с които работодателите задържат своите служители в компаниите си, са само част от темите на еднодневен форум в София. Темата за ангажираността винаги е номер едно в различни конференции. Този път решихме да се фокусираме..
За 12-а поредна година кампанията „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка ще подкрепи хора в нужда от цялата страна. Инициативата ще се проведе тази събота и неделя в София. Събраните дълготрайни хранителни продукти ще бъдат използвани за подпомагане на над 60 000 възрастни хора и деца. “В предстоящия уикенд разчитаме на добро време навън,..
Конференция на тема "Виненият образ на България идентичност и послания" и следващо я винено изложение "DiVino" ще се проведат в един ден. Повече за тях пред БНР-Радио София разказа Емил Коралов от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП), организатор на конференцията. "Това е форум за българското вино, в който участват..
Документалният филм "Алцек и българите в средновековна Италия" с режисьор Росица Лазарова-Сбаралия ще бъде показан в Общинския културен дом "Красно село" на 28 ноември с вход свободен. Преди това доц. д-р Тодор Чобанов ще изнесе лекция "Прабългарите в Централна и Западна Европа V-VII век по данни на археологията и палеогенетиката" ...
Диабет тип 2 е основен и независим рисков фактор за сърдечно-съдови и бъбречни заболявания. Според Международната диабетна федерация, половината от възрастните с диабет (240 млн. души в света) не знаят за заболяването си. Годишно диабетът причинява смъртта на около 6.7 млн. души, а над 537 млн. души живеят с тази диагноза. До 2045 г. се очаква 9%..