Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Срещу стената

Сряда. От 22 часа.

С Лъчезар Христов.


Публикации

Stelarc признава, че за малко щял да изгуби ръката си с имплантираното ухо

Stelarc: Човешкото тяло днес е химера от метал, плът и код

Stelarc е австралийски съвременен артист, трансхуманист с кипърски корени. Той е от тези творци, които не могат да оставят човек безразличен. Много хора гледат на пърформансите и инсталациите му с отвращение, други го смятат за гений, във всеки случай..

обновено на 24.10.19 в 18:44

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след..

обновено на 17.10.19 в 14:00

"Нали знаеш как е ..." - неудобствата на пола вътре в университета

Студенти от Университетския клуб за равенство на Алма матер представиха доклад за преживяванията  на  различни  студентски групи,  които  се  сблъскват  с  изключване, пренебрежение,  враждебност  или  дискриминация.  Изследването на младите хора..

публикувано на 12.08.19 в 17:41

Приемаме наркотични вещества всеки ден

Всеки знае какво представляват наркотиците и затова общоприетото мнение е срещу използването им, а притежанието на наркотици е криминализирано. В ежедневието си също използваме много продукти, които имат наркотичен (пристрастяващ) характер...

публикувано на 07.01.19 в 14:56

Алейда Гевара: Длъжна съм да върна поне част от любовта на родителите и на народа ми

Преди броени дни София стана домакин на Третата международна среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа. Събитието беше по инициатива на посолството на Куба в България и на Кубинския институт за приятелство с народите...

публикувано на 27.11.17 в 13:50

Владимир Сабоурин: В настоящата ситуация анархизмът е единствената видима алтернатива на статуквото

През изминалата седмица, точно една година след първото четене на „Нова социална поезия“, под мотото „Бунтът предстои“ беше представен и новият Брой 9 на списанието. За равносметката за изминалата една година, автономността на изкуството, промяната..

публикувано на 14.11.17 в 19:06
Участник в демонстрацията държи надпис, който гласи:

Каталуния няма да отговори на ултиматума на Мадрид

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон няма да отговори до 16 октомври на искането на испанското правителство да изясни какво означава декларацията за независимост, подписана във вторник вечерта от регионалните власти, съобщават испанските медии...

публикувано на 13.10.17 в 13:47

Наследството на Тарковски

Оскъдното по обем творчество на Андрей Тарковски –   седем елегични, духовни филми, белязани от изящна визуална образност, трайно хипнотизиращи сцени,  почти пантеистично благоговение пред пейзажа и природата и неусетно сливане на реалност, мечти и..

публикувано на 03.07.17 в 20:59

Жлъч & Гена

„Ела да чуеш един гений“. Така преди около 4-5 години ми пуснаха негови песни и така за първи път разбрах за Жлъч. Матю Стоянов и Евгени Енчев – това са имената на рапъра Жлъч и на бийтмейкъра Гена. Двамата правят различен хип-хоп в държава, в която..

публикувано на 26.06.17 в 15:49

Иван Гайдаров: Медиите продават влияние, защото по друг начин не могат да се издържат

Тази вечер София отново става домакин на едно събитие, превърнало се в традиция и очаквано от всички фенове на хип-хоп музиката у нас. Деветото издание на Back To The Unity този път ще бъде със специален привкус – на открито в..

публикувано на 09.06.17 в 15:52