Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Срещу стената

Сряда. От 22 часа.

С Лъчезар Христов.


Публикации

Мохамед Халаф: Групировките като "Ислямска държава" няма да изчезнат

Хаосът в Близкия изток съществува от години. И точна стратегия как да се въдвори мир и ред няма. Покрай проблемите в Либия и Иран този регион отново влезе в световните новини. Неотдавна журналистът Мохамед Халаф издаде книгата “Фауда“. Това  означава..

публикувано на 04.02.20 в 11:51
Руслан Трад

Ще се отрази ли либийският конфликт върху България

Военният конфликт в Либия ескалира. Бързо политическо решение не се очертава. Миналата седмица Съветът за сигурност на Организацията на обединените нации призова враждуващите страни в Либия да сключат споразумение за прекратяване на огъня възможно..

публикувано на 30.01.20 в 13:49

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след..

обновено на 17.10.19 в 14:00

"Нали знаеш как е ..." - неудобствата на пола вътре в университета

Студенти от Университетския клуб за равенство на Алма матер представиха доклад за преживяванията  на  различни  студентски групи,  които  се  сблъскват  с  изключване, пренебрежение,  враждебност  или  дискриминация.  Изследването на младите хора..

публикувано на 12.08.19 в 17:41

Приемаме наркотични вещества всеки ден

Всеки знае какво представляват наркотиците и затова общоприетото мнение е срещу използването им, а притежанието на наркотици е криминализирано. В ежедневието си също използваме много продукти, които имат наркотичен (пристрастяващ) характер...

публикувано на 07.01.19 в 14:56

Алейда Гевара: Длъжна съм да върна поне част от любовта на родителите и на народа ми

Преди броени дни София стана домакин на Третата международна среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа. Събитието беше по инициатива на посолството на Куба в България и на Кубинския институт за приятелство с народите...

публикувано на 27.11.17 в 13:50

Владимир Сабоурин: В настоящата ситуация анархизмът е единствената видима алтернатива на статуквото

През изминалата седмица, точно една година след първото четене на „Нова социална поезия“, под мотото „Бунтът предстои“ беше представен и новият Брой 9 на списанието. За равносметката за изминалата една година, автономността на изкуството, промяната..

публикувано на 14.11.17 в 19:06
Участник в демонстрацията държи надпис, който гласи:

Каталуния няма да отговори на ултиматума на Мадрид

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон няма да отговори до 16 октомври на искането на испанското правителство да изясни какво означава декларацията за независимост, подписана във вторник вечерта от регионалните власти, съобщават испанските медии...

публикувано на 13.10.17 в 13:47

Наследството на Тарковски

Оскъдното по обем творчество на Андрей Тарковски –   седем елегични, духовни филми, белязани от изящна визуална образност, трайно хипнотизиращи сцени,  почти пантеистично благоговение пред пейзажа и природата и неусетно сливане на реалност, мечти и..

публикувано на 03.07.17 в 20:59