Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

Топ 10 книги по време на коронавирус

Всички знаем, че най-важното в момента е да останем вкъщи. Затова ще ви предложим десет книги, с които да запълните времето. Писателката Даян Шаер подготви специално за слушателите на Радио София класация на десет книги, които да прочетем по..

публикувано на 18.03.20 в 11:28

Stop the Schizo е призив към хората да се осъзнаят

Stop the Schizo e група, която трудно може да влезе в рамка. Те не са от тези изпълнители, които искат да издават песен всеки месец - обичат нещата да стават хубави и да изпипват детайлите. Със сигурност ви е направило впечатление, че текстовете на..

публикувано на 27.02.20 в 17:15

Виолина Доцева: Не си представях колко е трудно да бъдеш балерина

Трейлърът на дипломния филм на Ана Дамянова "Стъпки" набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Той ни въвежда в живота на балерините, разкривайки жертвите, които правят те с телата си, а също така и във взаимоотношенията си с околните...

публикувано на 14.02.20 в 12:31
Радостина Славкова и Николай Петков

При най-лошия сценарий Близкият изток и Индия стават необитаеми

Промените в климата са най-голямата заплаха за природата и човечеството през ХХІ в. Данните показват, че 15 от последните 20 години са били най-топли на Земята. В България се наблюдават повече и по-дълги периоди на засушаване, следвани от сериозни бури..

публикувано на 10.02.20 в 13:55

Борис Тонев: Сам съм си избрал пътя и правя това, което ми харесва

Борис Тонев е студент, работи и се занимава професионално с бразилско джиу джитцу. Наричано също шах с човешки тела, това бойно изкуство, съчетаващо в себе си както боен спорт, така и система за самоотбрана, се фокусира върху играта на земя...

публикувано на 06.02.20 в 15:25

"СътвоРиМи" правят пет години на сцена

Студентският проект “СътвоРиМи“ на Мартин Петрушев и Константин Кучев прави пет години на сцена. "СътвоРиМи" е представление, в което публиката задава теми, а Мартин Петрушев и Константин Кучев импровизират на живо, като създават  музикални сюжети,..

публикувано на 31.01.20 в 11:05

Импро театър „Както ви харесва“: Не ни е страх да грешим

Знаете ли какво е импро театър? Представете си представление без сценарии, сюжет и местоположение - всичко това го измисля публиката, защото тя е пряк участник в шоуто. Актьорите създават постановката на момента и никога не знаят какво ще им се падне...

публикувано на 30.01.20 в 17:16

Мартин Попов: На 20 години е трудно да разбереш какво искаш от живота. Малцина знаят

Повечето клиширани филми и книги ни съветват да следваме мечтите си. Всеки иска да го прави, но голям процент от младите хора не знаят какво искат от живота. Замислете се - на 18 години трябва да решим в кой университет да учим, какво да учим. За някои..

публикувано на 24.01.20 в 13:32