Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

Делян Димитров

Делян Димитров - Дидо: Искам да науча децата на истински ценности

Делян Димитров - Дидо е двукратен световен шампион по по фрийрън. Участник е в редица благотворителни и социални кампании. Отдаден е на спорта с цялото си сърце. В последните години той открива призванието си, а именно да бъде треньор по спортна..

публикувано на 11.12.19 в 14:30
Вася Попова

Вася Попова: Музиката е усещане, тя е дълбока свързаност с другия

За Вася Попова музиката е всичко. Противно на повечето очаквания, тя не мечтае от малка да стане певица, въпреки че музиката е неизменна част от нейния живот.  Като малка тя мечтае да стане археолог, най-голямото й богатство е било една купчинка от..

публикувано на 14.11.19 в 18:01
Теодора Славова

Теодора Славова - момичето, което обича ритъма в думите

Всеки един от нас има хоби, с което разпуска след напрегнат ден. Името Теодора Славова със сигурност ви се струва познато. Въпреки че тя не е писател, е известна в литературните среди. Писането за нея не е просто хоби, то е страст; танц, който кара..

публикувано на 13.11.19 в 18:37
Ани и Деси

За да успееш, първо трябва да се провалиш

Всички сме чували израза „Музикант къща не храни“. С други думи, широкото схващане е, че професиите са разделени на две графи - стабилни и несигурни. Много пъти нашите родители в опит да ни предпазят казват: „Запиши медицина или някоя държавна служба,..

публикувано на 30.10.19 в 12:46

"СътвоРиМи" - интерактивeн проект, зароден в час по творческо писане

Проектът "СътвоРиМи" е единствен по рода си в България. Спектакълът зависи изцяло от публиката и импровизацията на двамата участници Мартин Петрушев и Константин Кучев . Когато ги видите заедно на сцена, със сигурност ще си помислите, че..

публикувано на 02.10.19 в 10:10

Китайски приключения

Всяка година десетки български студенти заминават за едногодишно обучение в Китай. Целта е да се помогне на учащите китаистика да говорят свободно езика и да се потопят максимално в бита и начина на живот в азиатската страна. Това изисква от..

публикувано на 27.09.19 в 11:24

За войната с храната и победата на Жасмина Гевезиева

Храната отдавна се е превърнала в “приятел”, в лесна възможност за удоволствие и враг на перфектното тяло. Много хора лесно губят баланса и се появят различни хранителни разстройства. Най-широко разпространени са булимията и анорексията, но през..

публикувано на 24.09.19 в 19:33

Бунтът на една саудитка срещу системата

През последните девет десетилетия от създаването си Саудитска Арабия се е превърнала в една от най-богатите държави на Земята. Това е почти изцяло благодарение на големите запаси на петрол и природен газ в страната. В Саудитска Арабия са разположени..

публикувано на 30.08.19 в 16:56

Ангелина Грозева: Културата ни прави по-добри и ни помага да разбираме себе си

Ангелина Грозева е студентка трети курс, специалност "Журналистика" в Софийския университет. В началото на 2019 година тя създава фейсбук страницата "Културата - къде я откриваме?“, вярвайки че младите хора искат да знаят повече за културните..

публикувано на 02.08.19 в 11:43

Боянката: Ако може, не се занимавайте с глупости...

Музиката е нещо неразривно свързано, ако не и най-важното, в живота на тийнейджърите. Напоследък се налага "новата вълна" на ъндърграунд рапа. Миналата година всяко трето парти в летните ни курорти беше посветено на рапа и трапа.  Този стил, обаче, се..

публикувано на 31.07.19 в 11:31