Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

„Керана и космонавтите“: Реално е това, което е, защото сме заедно

На 5 март ще бъде първият самостоятелен концерт на „Керана и Космонавтите“ в София с подкрепата на Стефан Вълдобрев. Въпреки че групата отскоро е част от музикалните среди, набира все по-голяма популярност. Музикантите вече имат три издадени песни, с..

публикувано на 19.02.20 в 17:20

Виолина Доцева: Не си представях колко е трудно да бъдеш балерина

Трейлърът на дипломния филм на Ана Дамянова "Стъпки" набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Той ни въвежда в живота на балерините, разкривайки жертвите, които правят те с телата си, а също така и във взаимоотношенията си с околните...

публикувано на 14.02.20 в 12:31

Волен Милчев постави "Картите на масата"

Сигурно се чудите откъде ви е познат Волен Милчев . Всъщност първата му самостоятелна композиция "Картите на масата" не е първото му парче въобще. Той е и вокалист на групата SOUTHWICK. Досега сме го виждали в много по-различно амплоа. Всъщност като..

публикувано на 13.02.20 в 13:35
Радостина Славкова и Николай Петков

При най-лошия сценарий Близкият изток и Индия стават необитаеми

Промените в климата са най-голямата заплаха за природата и човечеството през ХХІ в. Данните показват, че 15 от последните 20 години са били най-топли на Земята. В България се наблюдават повече и по-дълги периоди на засушаване, следвани от сериозни бури..

публикувано на 10.02.20 в 13:55

Борис Тонев: Сам съм си избрал пътя и правя това, което ми харесва

Борис Тонев е студент, работи и се занимава професионално с бразилско джиу джитцу. Наричано също шах с човешки тела, това бойно изкуство, съчетаващо в себе си както боен спорт, така и система за самоотбрана, се фокусира върху играта на земя...

публикувано на 06.02.20 в 15:25

"СътвоРиМи" правят пет години на сцена

Студентският проект “СътвоРиМи“ на Мартин Петрушев и Константин Кучев прави пет години на сцена. "СътвоРиМи" е представление, в което публиката задава теми, а Мартин Петрушев и Константин Кучев импровизират на живо, като създават  музикални сюжети,..

публикувано на 31.01.20 в 11:05

Импро театър „Както ви харесва“: Не ни е страх да грешим

Знаете ли какво е импро театър? Представете си представление без сценарии, сюжет и местоположение - всичко това го измисля публиката, защото тя е пряк участник в шоуто. Актьорите създават постановката на момента и никога не знаят какво ще им се падне...

публикувано на 30.01.20 в 17:16

Мартин Попов: На 20 години е трудно да разбереш какво искаш от живота. Малцина знаят

Повечето клиширани филми и книги ни съветват да следваме мечтите си. Всеки иска да го прави, но голям процент от младите хора не знаят какво искат от живота. Замислете се - на 18 години трябва да решим в кой университет да учим, какво да учим. За някои..

публикувано на 24.01.20 в 13:32

Имат ли нужда младите от култура

От малка Ирина Тодорова се интересува от изкуство и култура. В момента тя е докторант по телевизионна журналистика в Софийския университет "Климент Охридски". Създател е на проекта „Аудио-визуални ресурси”, който стана много популярен сред студентите...

публикувано на 16.01.20 в 15:30
Виолина Доцева

Магията да пееш на улицата

За да пееш на улицата се изисква смелост. Това може би е най-пряка връзка между публика и изпълнител. В следващите няколко реда ще ви разкажа историята на Виолина Доцева, която освен актриса и студент се определя като уличен музикант. Тя не се срамува,..

публикувано на 10.01.20 в 14:26