Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.

Ние предлагаме и разказваме в събота от 10 до 11 часа, а дестинациите избирате вие

Приятен път!

Гид е Антония Руменова.


Публикации

Минният музей в Перник ни връща в тракийско време

Перник е познат като миньорски град. Това, което много хора не знаят обаче е, че корените на въгледобива там изобщо не са от миналия век, а много по-стари, още от тракийско време. Едно от най-интересните места за посещение в града е Подземният минен..

публикувано на 03.02.20 в 10:40
Остров Сан Мигел

Азорските острови, където времето е винаги приветливо

Азорските острови са група от девет вулканични острова и много рифове в Атлантическия океан, принадлежащи на Португалия и представляващи неин автономен регион. Името на островите вероятно произхожда от старата португалска дума „azures“, означаваща лазур,..

публикувано на 31.01.20 в 17:19

Ягодинската пещера - перла в пещерния свят в България

Ягодинската пещера е определяна като перла в пещерния свят в България, не само заради наличните в нея над 20 вида скални образувания, но и заради богатия растителен и животински свят, които присъстват в нея. Освен това пещерата е разположена в едно от..

публикувано на 27.01.20 в 11:02
Владивосток

Да прекосиш с влак необятната руска шир

Транссибирската железница - най-дългата жп линия в света, е създадена преди малко повече от век и е дълга 9289 км. Тя свързва Москва и цялата европейска част на Русия с Далечния Изток - град Владивосток , както и с Монголия, Китай и Корея . Това е един..

публикувано на 15.01.20 в 10:15

Легендата за възникването на Кремиковския манастир може да е истина

Вероятно всеки от вас е посещавал Кремиковския манастир "Св. Георги Победоносец", ако не от поклонически порив, то поне заради живописното място на южните склонове на Стара планина и красивата гледка към Софийското поле, която се открива...

публикувано на 13.01.20 в 12:49

Свободният ханзейски град Хамбург

В предаването "Турагент" се отправяме към Хамбург - вторият по големина град в Германия, огромен и богат пристанищен град, наричан още "Венеция на Севера" или "Врата към света".  Разположен е на река Елба, над нейното вливане в Северно море, градът още..

публикувано на 08.01.20 в 10:30

Църквата "Света Троица" - свидетелство за процъфтяващо Банско през годините

Църквата "Света Троица" в Банско е един от най-величествените православни храмове в България от средата на 19 век. Издигнат е благодарение на щедростта на банскалии, чиито традиции в дарителството за вярата са живи до днес. В списъка с дарителите за..

публикувано на 06.01.20 в 11:30

Красивата Словения - славянски чар и западноевропейска култура

На по-малко от 1000 км от България, в слънчевата част на Алпите, т.нар. Юлийски Алпи, се намира красивата и мъничка Словения. Чаровна и естествена по славянски и подредена по католически, носеща културата на централна Европа. Макар и населението ѝ да е..

публикувано на 16.12.19 в 15:48
10 от 22-те четириноги помощници могат да спасяват при всякакви инциденти

Техниката и 540 правоспособни планински спасители са готови за зимния сезон

Планинската спасителна служба е напълно готова за зимния сезон – както личният състав, така и материалната база и техниката. Това съобщи пред Радио София директорът на ПСС Емил Нешев . Надяваме се да има по-малко травматизъм е да сне се налага..

публикувано на 14.12.19 в 11:05
Борислав Радославов

Борислав Радославов разкрива "Чудодейните места в България"

Една духовна разходка из 24 красиви места с чудотворна сила - това ни представя новата четвърта книга на журналиста Борислав Радославов. С богатство от човешки истории, авторът ни отвежда в Кръстова гора, храма в Кабиле, Врачешката обител, Поморийския,..

обновено на 09.12.19 в 18:13