Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.

Ние предлагаме и разказваме в събота от 10 до 11 часа, а дестинациите избирате вие

Приятен път!

Гид е Антония Руменова.


Публикации

Някои от свещите са с човешки бой. В дъното се вижда входа към параклиса и саркофага с мощите на светеца

В църквата "Св. Спиридон" мощите на покровителя на скитниците поддържат телесна температура

През последните години върхът на класацията за предпочитани от българите дестинации е за Турция и Гърция – страни, които имат дълги традиции в туризма, както и в презентирането на археологическото, природното и културно богатство. С следващите..

публикувано на 26.11.19 в 12:15

Виена - имперско излъчване и люлка на великите музикални майстори

Столицата на Австрия - Виена е разположена в подножието на Алпите, на брега на река Дунав,  на 60 km от границите със Словакия и Унгария. Виена е слънчев град, където достатъчно ясно са отделени и четирите годишни времена. През зимата средната..

публикувано на 23.11.19 в 11:06

Букурещ - да се "разходим" в няколко минути

Букурещ e столицата на Румъния и най-големият град в страната, а по брой на населението е най-голям и на Балканския полуостров. Легендата разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Eдин ден, докато овчарят пасял..

публикувано на 21.11.19 в 19:13

Амалфи - едно от най-живописните места в Европа

Крайбрежието на Амалфи е безспорно едно от най-живописните и романтични места в Европа. Драматичният скалист бряг обгражда тюркоазените води на тиренско море, образувайки на места фиорди. Разноцветните кокетни сгради на Амалфи, Позитано, Праяно и другите..

публикувано на 20.11.19 в 12:16

Вечният град Истанбул

Подобно на Рим и Истанбул е наречен вечен град, заради многовековната му история. Първата известна дата от историята на града, когато се споменава за поселения там, е 659 пр. Хр., когато на азиатската страна на Босфора се появяват първите гръцки заселници..

публикувано на 11.11.19 в 12:28

Наблюдаваме рядко астрономическо явление - пасаж на Меркурий пред Слънцето

Днес ще станем свидетели на рядко астрономическо явление. Планетата Меркурий ще премине през средата на слънцето. Според НАСА транзитът на Меркурий се случва само 13 пъти за 100 години, а следващият път, когато ще може да се наблюдава, е през 2032..

публикувано на 11.11.19 в 09:47

Загреб не е град-музей, а много жива и активна столица

С красивото си крайбрежие на Адриатика - Далмация и Истрия, планини и гори в Лика и Горски котар, множество живописни острови и езера, Хърватия е една прекрасна страна за туризъм. Невероятната градска култура на по-големите хърватски градове пък..

публикувано на 06.11.19 в 16:06

Солун - очарователен град, с богата история

На 300 км южно от София се намира един очарователен град, с богата история, преплетена в културата ни и дълбоко вградена в историческата памет на българите. Става дума за Солун, вторият по големина град в Гърция. Много българи често минават покрай него..

публикувано на 29.10.19 в 14:14

Пътешествие на две колела из Източна Африка

В предаването “Турагент” се опитахме да разгадаем смисъла на израза “Хакуна матата”, заедно с една чаровна млада дама Румяна Йотова - културолог, извършила пътуване из Източна Африка и по-точно Уганда, Кения и Танзания. Тя разказа какво е да напуснеш..

публикувано на 27.10.19 в 16:00

Нов веломаршрут радва байкърите в Трън

Трънското туристическо дружество откри нов веломаршрут в общината. Маршрутът преминава през село Ерул - едно от най-високо разположените села в Западна България (1200 м.н.в.), от което се откриват невероятни панорамни гледки към няколко планини в България..

публикувано на 22.10.19 в 10:25