Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Интегрираните системи за "умен" дом събират повече елементи на комфорт

Регулиращо се осветление, високотехнологични домакински уреди, 24 часа сигурност и уют, са само част от елементите, които може да включва един "умен" дом. Макар и не чак толкова разпространени до този момент в България, "умните" домове започват да..

публикувано на 26.10.20 в 12:27

"Тренд": Отчита се повишена тревожност по темата Covid-19

Наблюдава се задържане на тенденцията за ерозия в доверието към основната управляваща политическа сила, вследствие на привидното успокоение на политическата ситуация, от гледна точка на нейния кризисен момент. Това довежда до своеобразен паритет между..

публикувано на 23.10.20 в 18:32

Намаляват наполовина капацитета на заведенията

Считано от довечера 00.00 ч. посещенията в дискотеки и нощни клубове и заведения за развлечение на закрито и открито се допускат при заетост на местата на не повече от 2 кв. м. от общата търговска площ на обекта. Това заяви здравният министър Костадин..

публикувано на 22.10.20 в 19:20

Задължителни маски на открито при струпване на хора

От днес се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места. При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м гражданите трябва да носят маска или..

публикувано на 22.10.20 в 08:05

Спират спектаклите в Музикалния театър до 1 ноември

Поради усложняващата се епидемична обстановка, Музикалният театър и Балет „Арабеск” преустановяват своите спектакли до 1 ноември.  Мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”, обявени за месец ноември, остават на обявените дати.  Премиерата..

публикувано на 21.10.20 в 12:06

Д-р Надежда Тодоровска: Продължаваме да работим с вяра и надежда

Продължаваме да работим с надежда и вяра, защото Българският червен кръст е създаден от хората, за да им служи, дори в такива тежки времена, в които се намираме. Covid - кризата е свързана и с икономическото положение на хората, със социалните им..

публикувано на 19.10.20 в 12:19
Александър Ненов

Изтрийте фейсбук приложението, за да разберете колко сте зависими

Още от древни времена обществото има нужда от комуникации. Днес социалната мрежа е най-яркият изразител на тази нужда. Най-популярните мрежи сега са безплатни, но това означава, че някой трябва да плаща за тяхното използване, дори те да улесняват нашия..

публикувано на 15.10.20 в 10:17

Предстои новото издание на инициативата „Дни Еразъм“

Предстои поредното провеждане на инициативата „Дни Еразъм“ (ErasmusDays), чиято цел е да отбележи положителното въздействие на Програма „Еразъм+“, едновременно във всички държави по света. Инициативата имаше огромен успех през изминалите години, като..

публикувано на 14.10.20 в 14:13

Продължава дезинфекцията срещу Covid-19 на обществени места

Продължава дезинфекцията на обществени пространства срещу Covid-19. Третирането са прилага на места около спирки, улични кошчета, съдове за смет, болнични заведения, центрове за временно настаняване и др. Миенето по график на улици в районите "Нови..

публикувано на 12.10.20 в 12:05
устройство за контрол на скоростта

Нова акция за контрол на скоростта

От днес до 15 октомври е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейски екипи ще бъдат разположени в населените места, както и на рискови участъци от пътната мрежа I, II и III клас, посочи..

публикувано на 09.10.20 в 12:28