Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Авиокомпаниите и летищата искат тестове за пътниците вместо карантина

Международният съвет на летищата и Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) призовават за премахване на карантините и вместо това да се извършват систематични тестове за пътници на COVID-19, съобщи "Дойче веле". Двете организации отбелязаха,..

публикувано на 08.10.20 в 08:14

Личните лекари ще могат да изпращат за PCR тест

Общопрактикуващите лекари ще имат право по строги критерии, изготвени от Българския лекарски съюз, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, да издават..

публикувано на 07.10.20 в 13:53

Усмивката се чува и е заразна

Днес светът чества Световния ден на усмивката. По традиция той се отбелязва всеки първи петък на октомври.  Много интересни факти съпътстват този празник: Бебетата се смеят още в утробата на майката! Усмивката не се учи – тя е вроден рефлекс...

публикувано на 02.10.20 в 12:58

"Стената" приютява образци на уличната култура в Националната галерия

Днес в "Квадрат 500" се открива една интересна... донякъде изложба, донякъде пърформанс, която отдава заслуженото внимание на най-органичното съвременно градско изкуство, а именно графитите. „Стената“ е най-новият проект на Националната..

публикувано на 25.09.20 в 09:35
Ралица Петрова в кадър на видеомонолог от

Таланти от Випуск 2020 на НАТФИЗ заснеха монолози за инициативата #НавънКъмСебеСи

След първия „сезон“ на инициативата #НавънКъмСебеСи сайтът за култура и изкуство „АртАкция" е подготвил продължение, съобщи пред Радио София Теа Денолюбова, главен редактор на медията. „Наистина през пролетта попаднахме в ситуация, която не..

публикувано на 24.09.20 в 13:01

Туризмът се променя според нагласите на хората

Туризмът се променя според нагласите на хората и понякога е толкова странен, колкото са странни и техните предпочитания за релаксиране, казва Свилен Петков - собственик на туристическа агенция и съосновател на туристическа платформа. През пандемията..

публикувано на 23.09.20 в 13:30

Развитието минава през "чуването" на различната гледна точка

Как се възприемат различията днес - като проблем или като ценност? Психологическият модел на различието има три основни стратегии, обясни пред Радио София психологът Диляна Велева . Първата стратегия е да се опитваме да убедим различния в..

публикувано на 21.09.20 в 11:55

Инсталацията "Един човек" - събирателен ИТ образ на съвременните хора

"Един човек" е любопитна инсталация в областта на дигиталното изкуство, която ще видим в центъра на София през октомври. Представлява грандиозна 13 - метрова структура от около 50 LED дисплея, които ще излъчват съдържание - визуализации, текст и видео..

публикувано на 16.09.20 в 09:45

Как протича учебната година в Европа

Въпреки притесненията около завръщането в класната стая, учебният процес в Европа започва присъствено. Какво е новото нормално в училищата – маски, малки класове и уроци на открито. Ето какви са мерките, които прилагат в някои европейски държави:..

публикувано на 15.09.20 в 14:21

15 велосипеди споделят 1,5 милиона в София

Гражданите и гостите на София от днес могат да се възползват от пилотната услуга за споделено използване на велосипеди в града, съобщават от Столичната община. В момента налични за ползване са 15 броя велосипеди, като те ще могат да се наемат и..

публикувано на 09.09.20 в 16:58