Как родителските взаимоотношения влияят върху детското развитие

Взаимно посвещение на партньорите, взаимна обич и доверие, уважение и път, по който вървят - няма голяма разлика между двойките, които са със, или без брак. Но бракът е сякаш онзи доброволен съюз, с който даваме официално обет да сме търпеливи и добри..

публикувано на 11.02.24 в 16:30

И в Стара Загора посрещат годината на зеления дървен дракон

На днешния 10 февруари настъпва новата лунната година. В полунощ черният воден заек отстъпи място на следващия символ в китайскиия календар Зеления дървен дракон. Той ще властва до 29 януари 2025 година, когато ще бъде сменен от зелената дървена..

публикувано на 10.02.24 в 08:00

В Казанлък пускат градски смарт карти за туристи

Казанлък е една от първите общини в България, в която ще бъде въведена градска смарт карта- URBO Digital City Card, информират от пресцентъра на общината. Притежателите ѝ ще могат с нея да правят абонамент за паркиране, плащане на билет за..

публикувано на 06.02.24 в 16:02

В месеца на виното Община Болярово посреща делегации от четири държави

Община Болярово ще посрещне представителни делегации от Италия, Испания, Португалия и Словения в периода 11-14 февруари. Домакинството е петото международно събитие по проекта "Присъстващо управление на европейските културно-исторически ценности на..

публикувано на 06.02.24 в 15:42

За умението децата да се изразяват добре и убедително

Умението да се изразяваме добре и убедително. Често родителите се умиляваме от правилно конструирани сложни изречения, с които децата си служат, но дали това е достатъчно за да ги наречем добри оратори? Как можем да развием у децата си именно ораторски..

публикувано на 04.02.24 в 11:30

WWF помага на бизнеса да спаси планетата

На пръв поглед опазване на природата и голяма корпорация звучат несъвместино, но близо 20 години WWF доказват, че не е така. Те си сътрудничат успешно с едни от най-големи брандове в страната. Чрез симбиозата, която се получава, дейността на различни форми..

публикувано на 02.02.24 в 14:12

Община Казанлък е подготвила наситена програма за 121-вия Празник на розата

Община Казанлък вече е готова с програмата за най-цветните и празнични дни в Казанлък. 121-вия Правник на розата започва с избора на Царица Роза 2024 година - 56-то издание, което ще се проведе в ДК "Арсенал" на 17 май, информират от общинския..

публикувано на 02.02.24 в 13:36

Любопитната история на градските хали в Стара Загора

На 4 февруари 1934 година в Стара Загора са открити новопостроените градски хали.  Старозагорският митрополит Павел пише за този ден в дневника си:" …В неделя, 4-ти ( февруари, 1934 г. ) по моя покана митр. Стефан ( Софийски митрополит ) и еп. Борис..

публикувано на 01.02.24 в 11:00

Кой е старозагорецът, останал в историята под прозвището "Железния човек"?

Във времената в които мащабните холивудски продукции дори не са били и представа, в една малка държава – България, един възродил се изпод пепелищата град – Стара Загора е имал своя Железен човек. И да това е съвсем реална личност, казва Райна Антонова,..

публикувано на 30.01.24 в 07:40

Първа по рода си артистична резиденция популяризира Сакар и Източните Родопи

Българското дружество за защита на птиците(БДЗП) организира артистична резиденция, чиято цел е да популяризира природните дадености на Сакар и Източните Родопи и различните видове местообитания. Събитието е част от проекта „Зеленият пояс на Югоизточна..

публикувано на 29.01.24 в 15:50