Пътищата в община Тунджа са в окаяно състояние

Пътищата в община Тунджа са в окаяно състояние, пари за ремонт няма

Близо 5 милиона лева са необходими за ремонт на най-разбитите пътища в ямболската община Тунджа. Около 20 км от четвъртокласната пътна мрежа на селската община са в окаяно състояние. Община Тунджа има на територията си близо 145 км четвъртокласна пътна..

публикувано на 08.05.13 в 14:45
Ловните соколчета очакват свободата си

Ловни соколи от Спасителния център в Стара Загора ще живеят на свобода

Четири малки ловни сокола, излюпени в Спасителния център за диви животни на сдружение "Зелени балкани" в Стара Загора, бяха настанени днес във временни волиери, преди да бъдат пуснати на свобода в дивата природа, съобщи д-р Христина Клисурова от Спасителния..

публикувано на 08.05.13 в 14:33
Теодора Духовникова

Теодора Духовникова: И в хубавото, и в лошото има нещо прекрасно

Актрисата, позната ни от сериала „Дървото на живота” и „Под прикритие”, споделя, че от малка е обичала да разиграва различни хора и ситуации и тогава родителите й са решили, че е добре да я насочат към актьорската професия. „Вярвам, че когато ми се случи..

публикувано на 08.05.13 в 14:02
Професионална гимназия по архитектура и строителство „Лубор Байер”

Ден на отворените врати в гимназия „Лубор Байер” в Стара Загора

6 паралелки ще приеме Професионалната гимназия по архитектура и строителство „Лубор Байер” в Стара Загора през новата учебна година. И тази година училището осигурява 240 часа практика за 75 ученици от 12-ти клас във водещи строителни фирми, за което..

публикувано на 08.05.13 в 13:13
Официалното представяне на участниците

Стара Загора е домакин на първото Европейско първенство по „Бодигардинг”

Първото Европейско първенство по „Бодигардинг“ се провежда в Стара Загора от днес до 10 май. Кметът Живко Тодоров откри официално спортното събитие. Участват 50 състезатели от 10 отбора от Румъния, Молдова, Украйна, Италия и България. Кметът поздрави..

публикувано на 08.05.13 в 11:57
В Стара Загора стартира проект за зелена и достъпна градска среда

В Стара Загора стартира проект за зелена и достъпна градска среда

Очаква се в края на юни в Стара Загора да започне изпълнението на нов проект по Оперативна програма „Регионално развитие” за зелена и достъпна градска среда. Проектът е разделен на два етапа и общата му стойност е 10 милиона лева, каза на пресконференция..

публикувано на 08.05.13 в 11:53
Дамян Миков

Няма сериозни нарушения по безопасността на храните в Стара Загора

263 проверки е направила Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора от 1 април до 6 май. Десет от тях са в предприятия, десет в обекти на търговия на едро, 43 в заведения за обществено хранене. Най-големият брой проверки - 200 са направени..

публикувано на 08.05.13 в 11:47
Ваня Кръстева

Граждани без валидни документи за самоличност ще могат да гласуват

Създадена е необходимата организация за българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи за самоличност, да имат възможност да упражнят правото си на глас на извънредните парламентарни избори на 12 май, съобщи Ваня..

публикувано на 08.05.13 в 10:16
Таньо Брайков

Секциите в Старозагорски избирателен район са готови за изборите

486-те секции в 27-ми Старозагорски многомандатен район са организационно готови, съобщи за Радио Стара Загора председателят на Районната избирателна комисия Таньо Брайков. 35 са регистрираните партии и коалиции, интегралната бюлетина е с дължина над 90 см...

публикувано на 08.05.13 в 10:15
Педро Еуженио /вляво/ се върна в игра след продължително лечение

"Берое" завърши 1:1 у дома с "Локомотив" София

"Берое" не успя да победи борещия се за оставане в групата "Локомотив" София в неособено зрелищен мач, който завърши 1:1. Старозагорци започнаха мача на по-бавни обороти, като постепенно взеха инициативата, а Андонов можеше да открие резултата в 18-та..

публикувано на 07.05.13 в 22:38