Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Търговище реконструира четири бивши държавни имота

Снимка: БГНЕС

Четири държавни имота в Търговище вече са общинска собственост и ще бъдат предоставени за ползване от културни и образователни институции и домове за хората от третата възраст.

Общината възнамерява да инвестира в реконструкцията и модернизацията на Свещаровата къща, Работническия спортен комплекс и пенсионерския клуб “Дръзновение”, а при възможност ще осъществи и публично-частно партньорство, съобщи кметът доктор Красимир Мирев. Той уточни, че в бившето начално училище “Ангел Каралийчев” ще се реализира уникален образователен проект.

Визията е училището да бъде многофункционално, като идеята е училището да наподобява дома на детето. Да няма изпитване на черната дъска, а то да бъде поканено заедно с преподавателя на един диван. Да имат възможността в собствени офиси да подготвят, да сервират и отсервират своя обяд. Големият акцент в тази идея е на възпитанието на децата, на обучението на тези малки деца в някои навици. Черната дъска изчезва не само като обект, дори и като символика. Това нещо, за да го направим, ще изисква много пари, но мисля, че такава идея ще я подкрепят някои от фондовете, с които ние добре работим, каза Мирев.

Работническият спортен комплекс ще се превърне в мултифункционална спортна база, която ще се използва от детско-юношеските клубове от Търговище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!