Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: ДПС не може да бъде поставяна в кюпа с ГЕРБ и "Атака"

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС

Непоставянето в дневния ред на парламента на нерешени проблеми създава напрежение в обществото ни. Напрежение се генерира от упорития отказ от страна на останалите парии в Народното събрание, които с позицията си по много наши предложения образуват антиевропейски и антидемократичен съюз. Това заяви в Шумен лидерът на ДПС Лютви Местан. Той коментира декларацията на БСП за езика на омразата:

Смятам тази позиция на БСП за дълбоко неприемлива и за дълбоко некоректна. Да се постави ДПС в един ред, на една плоскост с ГЕРБ и "Атака" е меко казано неприемливо, защото ДПС не може да бъде укорено затова, че поставя в дневния ред на Народното събрание въпроса за нерешените права и свободи на българските граждани, защото това е наш политически дълг.

Според Местан различията в позициите със социалистите няма да доведат до промяна в коалиционните отношения. 

ДПС-моделът заслужава да се интернационализира, а във вътрешен план трябва да се укрепи, посочи още Местан в коментар за събитията  в Украйна:

Ситуацията ще се успокои, ако се намери балансът между етнорелигиозните различия и се проумее, че в днешния свят няма друг изход за националните държави.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!