Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Плевнелиев заминава за Катар, за да насърчи двустранните икономически отношения

Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев заминава за Катар, за да насърчи двустранните икономически отношения. Във фокуса на срещите на президента в Доха ще бъдат продължаването на политическия диалог на най-високо равнище и представянето на възможности за инвестиции в България.

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани и председателят на парламента Мохамед бин Мубарак ал Холейфи. След срещата на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни споразумения, сред тях документ за сътрудничество между дипломатическите институти на двете страни и споразумение за побратимяване между София и Доха.

Плевнелиев ще посети фондация "Катар" и ще разговаря с нейния президент шейх Моза бин Насер ал Миснед. Предвидени са срещи с директора на главната инвестиционна корпорация "Катар холдинг", както и разговори с представители на катарската Търговско-промишлена палата и Асоциацията на катарските бизнесмени. В Доха държавният глава ще се срещне и с българската общност в Катар.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!