Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще приеме в Крим мисия на ОССЕ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще приеме в Крим наблюдателна мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Това са договорили в телефонен разговор германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин.

Ангела Меркел е сериозно обезпокоена от присъствието на руски войски до границата с Украйна. Това заяви говорителят на правителството в Берлин Щефен Зайберт.

Меркел е обсъдила ситуацията с Путин в телефонен разговор през уикенда, като положителната новина от него е, че Русия приветства изпращането на наблюдателна мисия на ОССЕ в Източна Украйна, посочи още Зайберт.

Като реакция на кризата Русия бе изключена на първо време от формата Г-8. Вместо в Сочи срещата на седемте най-развити индустриални страни ще се проведе през юни в Брюксел.

Меркел е посочила, че референдумът и анексирането на Крим към Русия продължават да бъдат смятани за неприемливи, заяви още Зайберт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Украйна изтегля от Крим войските си, украинският министър на отбраната подаде оставка

Украйна постигна споразумение с Русия да изтегли от Крим украинските войски в пълния им състав заедно с оръжието им. Това съобщи временният министър на отбраната на страната Игор Тенюх , който подаде оставка и тя бе приета след повторен вот на Върховната..

публикувано на 25.03.14 в 13:24

България няма да наложи вето върху евентуални икономически санкции на ЕС спрямо Русия

България няма да наложи вето върху евентуални икономически санкции, наложени от Европейския съюз (ЕС) на Русия, заяви премиерът Пламен Орешарски . Изявлението дойде след среща на премиера и министри от правителството с Българско-руската..

обновено на 25.03.14 в 15:17

Лидерите на Г-7 остават в готовност да засилят санкциите срещу Русия

На проведената вчера извънредна среща в Хага лидерите на индустриално развитите страни от Г-7 обявиха, че няма да участват в планираната за юни среща в Сочи на Г-8 с оглед незаконния опит на Русия да анексира Крим . По този начин те временно отстраниха..

публикувано на 25.03.14 в 09:55