Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри 69 млн. лева допълнителни разходи в бюджетите на три министерства и на КС

Правителството одобри близо 69 милиона лева допълнителни разходи по бюджетите на три министерства и на Конституционния съд.

Финансовото министерство ще получи малко над 36 милиона лева. С част от парите ведомството ще се издължи по споразумение между България и рейтинговите агенции "Муудис", " Стандърт енд пуърс" и "Фич". Част от средствата са за изплащане на жилищни компенсаторни записи и за поддръжка и ремонт на критични за функционирането на министерството технически устройства. Предвидени са и пари за дейности, свързани с повишаване на събираемостта на публичните приходи, борбата с данъчните измами, подобряването на контролната дейност, засилването на митническия контрол и повишаване ефективността на приходните администрации.

Допълнителните средства за Министерството на външните работи са близо 4,5 милиона лева и са за покриване на годишната вноска на България за изграждане на новата главна квартира на НАТО.

За изплащане на обезщетения на служители с прекратени договори по бюджета на Министерството на вътрешните работи ще бъдат преведени 28 милиона лева.

250 000 лева ще получи Конституционният съд за разходи за персонал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!